Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Czwartek 08-12-2016, imieniny Marii, Wirgiliusza
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek

Akcja truskawkowa

Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego przygotowały się wzorowo, zarówno pod względem organizacyjnym i technicznym do tegorocznej kampanii „truskawkowej”, informował Dziennik Bałtycki z 7 lipca 1954 r.

Należące do największych w Europie tolkmickie Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego wysłały specjalną ekipę do Zygmuntowa w województwie warszawskim, celem przeprowadzenia tam sezonowego przerobu truskawek, z których wytwarzana jest pulpa – podstawowy produkt do fabrykacji dżemów.
     Na marginesie stwierdzić trzeba, iż do ważnego tego zadania zakłady tolkmickie przygotowały się wzorowo, zarówno pod względem organizacyjnym i technicznym.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama