Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Niedziela 19-11-2017, imieniny Salomei, Seweryna
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Pogoda nie ma znaczenia Pogoda nie ma znaczenia

Będzie więcej lepszego piwa

Elbląski Browar wszedł w fazę intensywnej rozbudowy. Koszt jej wyniesie około 50 milionów złotych. Całość robót będzie wykonana do 1964 roku - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 8 lutego 1962 roku.

Roboty związane z rozbudową rozpoczęły się już w ubiegłym roku przy zwiększeniu pojemności piwnic leżakowni i fermentowni. Całość tych robót będzie zakończona w trzecim kwartale br. Również w tym roku rozpoczną się roboty związane z rozbudową słodowni, która po przebudowie będzie mogła produkować 75000 ton słodu w ciągu jednego roku. W ramach programu rozbudowy przewidywane jest także znaczne zwiększenie mocy urządzeń chłodniczych. Dodajmy, że kosztem 12 milionów złotych będą w tym roku zakupione nowe maszyny dla słodowni. Realizacja tego programu inwestycyjnego pozwoli dyrekcji browaru na pełne zsynchronizowanie pracy wszystkich podstawowych działów produkcji i podniesienie jakości elbląskiego piwa.

j.r.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Nie było TPM, nie było HACCP, nie było holenderskich audytów i tego 5S - i jakoś browar się rozbudowywał i działał. .. Nie to co teraz, gdzie elbląscy piwowarzy mogą zagiąć niejednego - w obsłudze Access, Excel i Powerpoint. .. Tylko na warzenie czasu brakuje. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2012-02-08)
  • Święta prawda:)
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2012-02-08)
  • gdzie to dobre produkowane kiedyś piwo. to co teraz produkują to szcz. .. nie do wypicia. jest to opinia piwoszy z którą powinni się liczyć. elbląskie piwo takie jakie było w latach50,60,to było piwo, które się wypijało z wielkim smakiem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    piwosz piwa ale dobrego(2012-02-10)
Reklama