Piątek 20-07-2018, imieniny Czesława, Małgorzaty
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Sielanka nad Drużnem Sielanka nad Drużnem

Będzie więcej lepszego piwa

Elbląski Browar wszedł w fazę intensywnej rozbudowy. Koszt jej wyniesie około 50 milionów złotych. Całość robót będzie wykonana do 1964 roku - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 8 lutego 1962 roku.

Roboty związane z rozbudową rozpoczęły się już w ubiegłym roku przy zwiększeniu pojemności piwnic leżakowni i fermentowni. Całość tych robót będzie zakończona w trzecim kwartale br. Również w tym roku rozpoczną się roboty związane z rozbudową słodowni, która po przebudowie będzie mogła produkować 75000 ton słodu w ciągu jednego roku. W ramach programu rozbudowy przewidywane jest także znaczne zwiększenie mocy urządzeń chłodniczych. Dodajmy, że kosztem 12 milionów złotych będą w tym roku zakupione nowe maszyny dla słodowni. Realizacja tego programu inwestycyjnego pozwoli dyrekcji browaru na pełne zsynchronizowanie pracy wszystkich podstawowych działów produkcji i podniesienie jakości elbląskiego piwa.

j.r.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Nie było TPM, nie było HACCP, nie było holenderskich audytów i tego 5S - i jakoś browar się rozbudowywał i działał. .. Nie to co teraz, gdzie elbląscy piwowarzy mogą zagiąć niejednego - w obsłudze Access, Excel i Powerpoint. .. Tylko na warzenie czasu brakuje. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2012-02-08)
  • Święta prawda:)
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2012-02-08)
  • gdzie to dobre produkowane kiedyś piwo. to co teraz produkują to szcz. .. nie do wypicia. jest to opinia piwoszy z którą powinni się liczyć. elbląskie piwo takie jakie było w latach50,60,to było piwo, które się wypijało z wielkim smakiem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    piwosz piwa ale dobrego(2012-02-10)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Promocja RATY 0%
AMK Kuchnia 9
Promocja RATY 0%
Promocja RATY 0%