Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Sobota 03-12-2016, imieniny Franciszka, Ksawerego
 
Rek

UWAGA!

Ceny warzyw i owoców

Obowiązujące maksymalne ceny detaliczne na warzywa i owoce: marchew 2 zł za kg, pory 6 zł za kg, informował Dziennik Bałtycki z 12 grudnia 1962 r.

Komisja Cen ustaliła następujące maksymalne ceny detaliczne na warzywa i owoce, obowiązujące od dnia 14 grudnia br. przedsiębiorstwa handlu uspołecznionego, oraz sieć handlu prywatnego bez względu na formę handlu.
     Warzywa: cebula zaschnięta 9 zł za 1 kg, buraki 4 zł za 1 kg, kapusta biała 2,40 zł za 1 kg, kapusta włoska 3 zł za kg, marchew 2 zł za kg, pory 6 zł za kg, selery 7 zł za kg, pietruszka 7 zł za kg, ziemniaki kl I – 1,60, kl II – 1,30 za 1 kg.
     Owoce: jabłka odmian preferowanych I wybór 18 zł, II wybór 14 zł za 1 kg, jabłka odmian podstawowych I wybór 16 zł, II wybór 11 zł za 1 kg, jabłka odmian niżej klasyfikowanych I wybór 14 zł, II wybór 10 zł za 1 kg.
     Przetwory: kapusta kiszona 5,20 za 1 kg, ogórki kiszone 18 zł za 1 kg.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Reklama