Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Wtorek 06-12-2016, imieniny Mikołaja, Emiliana
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

LISTOPADOWA POGODA NAD ZAWADĄ LISTOPADOWA POGODA NAD ZAWADĄ

Chleb w Elblągu

Chleba jest pod dostatkiem, mimo to mieszkańcy Elbląga są niezadowoleni, informował Elbląski Głos Wybrzeża z 19 stycznia 1955 r.

Mieszkańcy Elbląga są niezadowoleni. Przyczyna – poza „sandomierskim”, „lubelskim”, „łódzkim” czy też „nałęczowskim”, żadnych innych gatunków chleba miejscowe piekarnie nie wypiekają. Przepraszam – jest czasami (bardzo rzadko) razowiec, rozchwytywany przez klientów momentalnie. Dlaczego w innych miastach można otrzymać chleb „Grahama”, „pumpernikiel”, sitkowy i razowy, a nie można go dostać w naszym mieście.

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama