UWAGA!

Elbląski browar słynie nie tylko z dobrego piwa...

Browar w Elblągu znany jest w kraju nie tylko z dobrego piwa, ale również z inicjatywy i pomysłowości załogi, informował Głos Elbląga z 22 marca 1960 roku.

Do niedawna większość maszyn i urządzeń przemysłu piwowarsko-słodowniczego sprowadzano tu z zagranicy, płacąc za nie dewizy. Obecnie, dzięki inicjatywie załogi i kierownictwa, warsztaty browaru przystąpiły do wykonania niektórych maszyn i urządzeń we własnym zakresie. Między innymi na rynku ukazały się już pompy piwne wyprodukowane w warsztatach elbląskiego browaru. Wykonano też prototyp przetaczaczy do słodu, który w najbliższym czasie wejdzie do produkcji. W opracowaniu znajdzie się również prototyp myjek do beczek.
      
oprac. Anieze

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
  • W latach 60-tych ubiegłego wieku potrafili warzyć dobre piwo a teraz produkują siki dla regionalnych obszczymurków !!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Kaziuk Pijanica(2010-03-23)
  • Teraz piwo robi się jak chleb = polepszacze i przyśpieszcze. Stosuje się srodki chemiczne aby tylko zrobić wieksze zyski. A dawniej stosowano = słód, chmiel, drożdże a do tego była dobra woda ze studni głebinowej co w efekcie nasze piwo było bardzo dobre.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    STARYDINO(2010-03-26)
  • dzisiejszego Specjala nie da się pić. Zastanawiam się dlaczego? czy to nie za sprawą przejęcia browaru przez grupę Żywiec?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    annabogna(2010-03-27)
  • Specjal nie ma nic wspólnego z piwem. To syntetyczne g. .. .no.
  • terażniejsze piwo to popłuczyny z beczek minionego okresu. to się nie da pić. kto to dobre piwo popsuł wiadomo solidaruchy które sprzedały browar.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    DIĘCIOŁ(2010-03-28)
  • Od ponad roku sam warzę piwo - jest zdrowe, smaczne i tańsze od sklepowego. Wymaga tylko trochę pracy i 200 zł zainwestowane w sprzęt. Polecam.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Lucyusz(2010-03-28)
Reklama