Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Sobota 03-12-2016, imieniny Franciszka, Ksawerego
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek

I kategoria

Bufetowa w „Słowiańskiej” już od dłuższego czasu nie może doprosić się o szczypce do nakładania ciastek i o maszynkę do otwierania butelek kapslowanych, informował Dziennik Bałtycki z 29 marca 1954 r.

Od lokali żywienia zbiorowego, posiadających I kategorię, zwykle więcej się wymaga niż od kategorii niższej.
     W restauracji czy kawiarni I kategorii nie powinno być żadnych niedociągnięć, ani w obsłudze i jakość potraw, ani w zaopatrzeniu w niezbędny sprzęt.
     Tymczasem w „Słowiańskiej” bufetowa już od dłuższego czasu nie może doprosić się o szczypce do nakładania ciastek i o maszynkę do otwierania butelek kapslowanych. No i jak podać dużą, czarną, gdy nie ma szklanek tylko filiżanki?
     Dyrekcja EZG, czy Ci nie wstyd?
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Reklama