UWAGA!

Kobietom do wiadomości

Zapach i smak cebuli suszonej, zwłaszcza po nasyceniu wodą, jest całkowicie podobny do zapachu i smaku cebuli surowej, informował Głos Wybrzeża z 4 lutego 1954 r.

Centralny Zarząd Handlu Owocami i Warzywami posiada w magazynach duże ilości suszu cebulowego, który różni się od cebuli tylko znacznie niższą zawartością wody, zachowując przy tym niezmieniony stosunek składników i witamin. Zapach i smak cebuli suszonej, zwłaszcza po nasyceniu wodą, jest całkowicie podobny do zapachu i smaku cebuli surowej.
     Susze grzybowe, owocowe itp. cieszą się u nas dużym popytem. Dlaczego więc takim samym popytem nie cieszy się susz cebulowy, czy w ogóle warzywniczy, który doskonale nadaje się jako przyprawa do wszelkiego rodzaju zup i potraw?
     W Związku Radzieckim, Niemczech czy Anglii susze warzywnicze rozprowadzane są w dużych ilościach, natomiast w Polsce prawie, że nie używa się suszu warzywniczego.
     Zakłady żywienia zbiorowego i gospodynie domowe powinny spróbować używania suszu warzywniczego w swoich kuchniach.
     
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
Reklama