Sobota 15-12-2018, imieniny Waleriana, Celiny
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

O sprawniejszą obsługę

Kierownictwo bufetu na stacji kolejowej w Elblągu niewątpliwie postara się o to, by zwiększyć obsługę ku zadowoleniu tak gości, jak i przepracowanych kelnerek, informuje Dziennik Bałtycki z 19 listopada 1951 r.

Sprawna obsługa klienta – to dziś dewiza wszystkich zakładów zbiorowego żywienia, sklepów, to jeden z punktów ich współzawodnictwa.
     Niestety tej „ambicji” nie ma bufet na stacji w Elblągu. Świadectwem tego niech będzie fakt, który obserwowałem dnia 13 bm. Trzej podróżni, i ja między nimi, zamówili obiad, na którego podanie musieli czekać tylko... 1 godzinę. Obiad, nawiasem mówiąc, smaczny i obfity, był niestety zimny.
     Nie dosyć na tym, że czekali na podanie obiadu godzinę, to jeszcze drugie tyle musieli czekać na uregulowanie rachunku.
     Kelnerka usprawiedliwiała się co prawda nadmiarem gościnności w sali, to jednak podróżni wyciągnęli inny wniosek – za mało obsługi, składa się ona bowiem zaledwie z dwu osób na taką dużą salę.
     Kierownictwo lokalu niewątpliwie postara się o to, by zwiększyć obsługę ku zadowoleniu tak gości, jak i przepracowanych kelnerek. (Alfred Januszczak – korespondent)
     
oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia nowoczesna
Kuchnia, a aneks kuchenny
Kuchnia klasyczna
Kuchnia inna niż inne