Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Środa 21-02-2018, imieniny Piotra, Eleonory
 
Rek

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Studniówki

Wiadomości

Na osiedlu

Społeczeństwo

Gospodarka

Sport

Kultura

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Elbląskie ptaki Elbląskie ptaki

Piaskowe babki

Powstają one co prawda bez jajek, masła i maki, ale o ileż wartościowsze są dla naszych milusińskich od prawdziwych. Piasek, woda - i babka gotowa - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 11 lipca 1962 roku.

A co dopiero, jak z piaskowego ciasta zaczyna się budować prawdziwe zamczyska i pałace. Ileż wysiłku, ile pomysłowości potrzeba, by wszystko się udało na piątkę z plusem. Najgorsze tylko, że dorośli zbyt chętnie wtrącają się do pracy. Ale do tego dzieciaczki przyzwyczajają się np. przy zabawie z kolejką elektryczną. A więc - jeszcze parę kropel wody i... żeby tylko nie było zakalca.

.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama