Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Niedziela 04-12-2016, imieniny Barbary, Jana
 
Rek

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Noc z 27 na 28 listopada zima Noc z 27 na 28 listopada zima

Sposób na... „rodzynki”

Istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki, informował Dziennik Bałtycki z 23 czerwca 1954 r.

Lubię rodzynki, owszem, nawet bardzo, ale takie prawdziwe.
     Wcale mi jednak nie odpowiadają rodzynki z rodziny gąsienic, a taki właśnie znalazłam w chlebie, zakupionym 12 bm. w sklepie GS-u w Suchaczu (pow. Elbląg).
     Zgłaszam więc uroczysty protest przeciwko zamieszczania takowych w produktach piekarniczych i zarazem zwracam uwagę zarządowi piekarni w Suchaczu, że istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama