Piątek 17-08-2018, imieniny Jacka, Julianny
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Tak dalej nie można pracować

Pracownicy Politechniki Gdańskiej, nie przeprowadzili dokładnego sondowania terenu pod budowę nowego budynku, ponieważ teren tam był zagruzowany i pracownikom, dokonującym badania gruntu, nie chciało się przebijać gruzu, informował Dziennik Bałtycki z 15 czerwca 1954 r.

Decyzja komisji składającej się z przedstawicieli projektanta, inwestora i wykonawcy wstrzymano roboty budowlane na budowie E-060 przy ul. Trybunalskiej w Elblągu.
     Winni wstrzymania robót są przede wszystkim pracownicy Politechniki Gdańskiej, którzy, badając teren, nie przeprowadzili dokładnego sondowania w oznaczonym miejscu. I tak sondą (2b) przeprowadzono w odległości kilku metrów od wskazanego w projekcie miejsca, ponieważ teren sam był zagruzowany i pracownikom, dokonującym badania gruntu, nie chciało się przebijać gruzu.
     Nic więc dziwnego, że ekspertyza, która mówi, że sondy wykazały silną spoistość gruntu, jest nieprawdziwa. W trakcie robót okazało się, że właśnie w miejscu sondy 2b grunt jest tak słaby, że drąg stalowy wpychany ręcznie zagłębia się od 70 do 80 cm. Kontynuowanie robót w tych warunkach okazało się niemożliwe i zachodzi konieczność ponownego badania gruntu oraz zmiany projekt budynku.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia inna niż inne
Kuchnia klasyczna
RTV + SZAFA
Kuchnia nowoczesna