Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Czwartek 08-12-2016, imieniny Marii, Wirgiliusza
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek

Warzywa i owoce

Ceny warzyw w przedsiębiorstwach handlu uspołecznionego oraz w sieci handlu prywatnego bez względu na formę handlu (sklepy, kioski, stragany i wózki), donosił Dziennik Bałtycki z 17 czerwca 1963 r.

Komisja cen ustaliła następujące ceny detaliczne na warzywa i owoce, obowiązujące z dniem 18 bm. przedsiębiorstwa handlu uspołecznionego oraz sieć handlu prywatnego bez względu na formę handlu (sklepy, kioski, stragany i wózki).
     Nowalijki: cebula ze szczypiorem 4 zł za 1 kg, rabarbar malinowy 3,50 zł 1 kg, sałata od 150 do 200 g o,80 zł za szt., sałata od 201 do 250 g 1,10 zł za szt., sałata powyżej 250 g 1,30 za sztukę, ogórki (krótkie) 33 zł za 1 kg, pomidory 75 zł 1 kg, pieczarki I wyb. 40 zł, II wyb. 30 zł za 1 kg, kapusta biała wczesna 750-1000g 4,50 zł za 1 główkę, kapusta biała wczesna ponad 1000g 5,50 zł za 1 główkę, kalafiory do 15 cm 3 zł za sztukę, kalafiory powyżej 15-20 cm 4,50 zł za szt., kalafiory powyżej 20 cm 6 zł za sztukę.
     Ziemniaki kl. I – 1,80 za 1 kg, klasy II – 1,60 za 1 kg.
     Owoce: truskawki 16 zł za 1 kg.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Reklama