Wtorek 25-09-2018, imieniny Władysława, Aurelii
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Z czystością na bakier

Pod oknami bloku przy ul. Kochanowskiego 14, kilka lat temu jeden z lokatorów zbudował sobie chlewik, informował Dziennik Bałtycki z 26 kwietnia 1954 r.

Jak wiadomo, kwiecień jest miesiącem wiosennych porządków. Jednak jak się zdaje, nie wszyscy mieszkańcy Elbląga lubią czystość. Oto np. pod oknami bloku przy ul. Kochanowskiego 14, kilka lat temu jeden z lokatorów zbudował sobie chlewik. Zapachy ze znajdującego się obok bajorka – gnojówki, odpadków śmieci uniemożliwiają mieszkańcom bloku otwieranie okien.
     Wprawdzie w ub. roku komisja sanitarna kazała chlew zburzyć, ale właściciel nie przejął się tym zarządzeniem – budyneczek jak stał, tak stoi, a komisja uważa, że zrobiła swoje.
     A co na to komitet blokowy i administracja domu? Ich to przecież nie obchodzi, okna ich biur nie wychodzą na chlewik.
     

oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • :)za czasów gdy mieszkałamna Kochanowskiego 14/..... ,chlewika już nie było ....ale za to kurnik i gołębnik.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    IGI(2004-04-26)
  • .........a ja przechodziłam tamtędy chyba z tysiąc razy (jak nie więcej) i nie zwróciłam uwagi, a jedyne co było czuć, to "zapachy" z już nie istniejących zakładów mięsnych :/
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    tymczasowa Wrocławianka(2004-04-27)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia nowoczesna II
Kuchnia, a aneks kuchenny
Kuchnia nowoczesna
Kuchnia inna niż inne