Piątek 10-09-2010, imieniny Łukasza, Mikołaja
Hyde Park
| Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co lub kto nas w Elblągu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza, irytuje, zachwyca, dołuje, oburza, frustruje. Komunikacja, służba zdrowia, administracja, policja, służby miejskie, telekomunikacja, media, ośrodki kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekają na Twoją konstruktywną krytykę, genialne pomysły i niezastąpione rady. Gwarantujemy, że nikt Cię nie wysłucha, ale będziesz mógł zasnąć w poczuciu, że nie przepuściłeś okazji żeby spróbować naprawić świat, a przynajmniej tę jego cząstkę, w której na co dzień mieszkamy. Pamiętaj jednak, że wchodzisz na HP na własne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj się z treścią innych wypowiedzi i oceń, czy jesteś wystarczająco twardy/a żeby wytrzymać ewentualne ataki internetowych frustratów lub nawet zwykłą, rzeczową krytykę. |
Czy ktoś był w Alanyii ?
Wysłane przez: wer... (---.chello.pl)
Data: 31 lipiec 2010 07:56
i podzieli się spostrzeżeniami co warto zobaczyć, gdzie pojechać itp
Z góry dziękuję
##########################
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły...

Z góry dziękuję

Re: Czy ktoś był w Alanyii ?
Data: 31 lipiec 2010 23:17
No jak nikt mi nie pomoże ?
Na dwa tygodnie jadę będziecie mieć spokój od wera i nic...

Na dwa tygodnie jadę będziecie mieć spokój od wera i nic...

Wysłane przez: rusikus (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 31 lipiec 2010 23:31
slyszalem ze tam antysemitow nie lubia... 

Data: 31 lipiec 2010 23:36
ja nie jestem antysemitom raczej "antymuzułmanem" ...
także z Żydami mi "po drodze"
ale uprzedzając Twoją odpowiedź wcale im tego nie mam zamiaru oznajmiać ...
wręcz przystosuję się do ich zwyczajów "przy all inclusive" i za "europejskie" alkohole dostanie kelner bakszysz...
Pytam poważnie rusikus bo jadę z dzieciakami i chciałbym coś pozwiedzać a najlepiej zapytać jak wiesz kogoś kto już był...

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-07-31 23:37 przez wer....
także z Żydami mi "po drodze"
ale uprzedzając Twoją odpowiedź wcale im tego nie mam zamiaru oznajmiać ...
wręcz przystosuję się do ich zwyczajów "przy all inclusive" i za "europejskie" alkohole dostanie kelner bakszysz...
Pytam poważnie rusikus bo jadę z dzieciakami i chciałbym coś pozwiedzać a najlepiej zapytać jak wiesz kogoś kto już był...

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-07-31 23:37 przez wer....
Wysłane przez: Normans (78.8.25.---)
Data: 31 lipiec 2010 23:38
Zabytki
* Alanya Kalesi – seldżucka twierdza z XIII wieku
* Kızıl Kule – Czerwona Wieża (33 m), budowla z czerwonej cegły zlokalizowana w porcie; zbudowana w roku 1226
* Tersane – doki, zbudowane w XIII wieku
Jaskinie
1. Jaskinie lądowe:
* Damlataş – jaskinia położona u podnóża półwyspu z wejściem od strony plaży Kleopatry,
* Dim - położona około 12 km na wschód od Alanii,
* Kadiini - oddalona 15 km na północny wschód od Alanii w miejscowości Çatak,
* Hasbahçe - położona w dzielnicy Alanii Hasbahce.
2. Jaskinie morskie - zlokalizowane na zboczu półwyspu:
* Korsanlar (Piracka)
* Aşıklar (Zakochanych)
* Fosforlu (Fosforowa)
Polecam.

* Alanya Kalesi – seldżucka twierdza z XIII wieku
* Kızıl Kule – Czerwona Wieża (33 m), budowla z czerwonej cegły zlokalizowana w porcie; zbudowana w roku 1226
* Tersane – doki, zbudowane w XIII wieku
Jaskinie
1. Jaskinie lądowe:
* Damlataş – jaskinia położona u podnóża półwyspu z wejściem od strony plaży Kleopatry,
* Dim - położona około 12 km na wschód od Alanii,
* Kadiini - oddalona 15 km na północny wschód od Alanii w miejscowości Çatak,
* Hasbahçe - położona w dzielnicy Alanii Hasbahce.
2. Jaskinie morskie - zlokalizowane na zboczu półwyspu:
* Korsanlar (Piracka)
* Aşıklar (Zakochanych)
* Fosforlu (Fosforowa)
Polecam.

Data: 31 lipiec 2010 23:40
powaznie to ci tam radze nie dyskutowac o religii i polityce
usmiechac sie udawac zadowolonego
a i z szyji ten medalik zdjac na czas pobytu

usmiechac sie udawac zadowolonego
a i z szyji ten medalik zdjac na czas pobytu

Data: 31 lipiec 2010 23:43
Normans byłeś ?
wiesz ja ciocie gogle też przejrzałem...
chodzi mi o takie uwagi ... co, jak, gdzie i polecam...

wiesz ja ciocie gogle też przejrzałem...
chodzi mi o takie uwagi ... co, jak, gdzie i polecam...

Data: 31 lipiec 2010 23:46
rusikus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> powaznie to ci tam radze nie dyskutowac o religii
> i polityce
> usmiechac sie udawac zadowolonego
> a i z szyji ten medalik zdjac na czas pobytu
a z innej beki rusikus ...
bo tam są takie dyskoteki w pianie a moja żona o 20-tej idzie spać ...
to jak zdejmę ten krzyżyk to mogę pojechać z kolegą czy nie ?

> powaznie to ci tam radze nie dyskutowac o religii
> i polityce
> usmiechac sie udawac zadowolonego
> a i z szyji ten medalik zdjac na czas pobytu
a z innej beki rusikus ...
bo tam są takie dyskoteki w pianie a moja żona o 20-tej idzie spać ...
to jak zdejmę ten krzyżyk to mogę pojechać z kolegą czy nie ?

Wysłane przez: Dinaeel (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 31 lipiec 2010 23:51
Z kolegą, z koleżanką ... "żeby życie miało smaczek"...
--=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=--
"Kiedy oszuka Cię twój kraj, możesz pójść do Don Vito Corleone i całując Go w rękę, szepnąć: "Popatrz co mi zrobili" i otrzymać sprawiedliwość"
--=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=-^-=--
"Kiedy oszuka Cię twój kraj, możesz pójść do Don Vito Corleone i całując Go w rękę, szepnąć: "Popatrz co mi zrobili" i otrzymać sprawiedliwość"
Data: 31 lipiec 2010 23:56
damy radę dla Szwedek to bez znaczenia... 

Data: 01 sierpień 2010 00:15
robta co chceta 

Wysłane przez: RIPOSTA (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 02 sierpień 2010 11:51
Kupiłem sobie ostatnio małe włoskie autko sportowe Ferrari 360 Spider i nie wiem jak konserwować nadwozie, czy może ktoś z Was w Elblągu ma takie autko i poradzi mi jaki wosk stosować na czerwony lakier? ;-)
(Pytanie z typu: pewnie nikt nie ma tego i nic o tym nie wie, ale przynajmniej się dowiedzą, że ja to mam

(Pytanie z typu: pewnie nikt nie ma tego i nic o tym nie wie, ale przynajmniej się dowiedzą, że ja to mam

Wysłane przez: wer... (---.rz1.wg1337.de)
Data: 02 sierpień 2010 11:56
nie doceniasz Elblążan, poszukaj w "historycznych wątkach" z HP ile było tego typu pytań "turystycznych" i w jak różnych miejscach ludzie bywają....
a ostatnio pojawiający się topik " Ile kosztuje wybudowanie domu ? " też skomentujesz ?
i jeszcze napisz czy akwarium z Twojego podpisu to własne czy "czyjeś" bo jak własne to pewnie warte "ze dwie wycieczki do Alanyi, nieprawdaż ? "

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-08-02 11:57 przez wer....
a ostatnio pojawiający się topik " Ile kosztuje wybudowanie domu ? " też skomentujesz ?
i jeszcze napisz czy akwarium z Twojego podpisu to własne czy "czyjeś" bo jak własne to pewnie warte "ze dwie wycieczki do Alanyi, nieprawdaż ? "

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-08-02 11:57 przez wer....
Wysłane przez: voophroo (---.oxfd.cable.ntl.com)
Data: 02 sierpień 2010 16:57
W Marmaris to bym wiedziala co Ci polecic Wer.... ale w Alanyi to jeszcze nie bylam
odpowiedz w stylu - nie mam nic do powiedzenia w temacie, ale tez sie pochwale ze bylam w Turcji..
O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało.
stronka fru fru
odpowiedz w stylu - nie mam nic do powiedzenia w temacie, ale tez sie pochwale ze bylam w Turcji..
O to chodzi jedynie,
Bo zawsze się dochodzi
stronka fru fru
Wysłane przez: JASNOŚĆ (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 02 sierpień 2010 17:42
Jak by ktoś na Hetmańskiej w pobliżu pasażu znalazł pliczek banknotów 200 złotowych to niech sie do mnie odezwie bo mi wypadł ale wracać się nie miałem czasu po nie 
'Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego'

'Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego'
Wysłane przez: Normans (---.ssp.dialog.net.pl)
Data: 02 sierpień 2010 18:46
Ostatnio wygrałem 6 w niemieckim lotto i jeszcze bill gates wylosował mnie jako swojego losowego spadkobiercę 10% swojej fortuny. Wiecie może jaki ma adres, bo pojechałbym osobiście zamiast tylko oglądać kasę w banku?
Pytanie jak wiele z powyższych ;-)
A dom jednak jest towarem mniej ekskluzywnym niż wyjazdy na wycieczki. Bo człowiek normalnie najpierw myśli o domu, a potem żeby 4x w roku jeździć po tropikach. Na szczęście po wydarzeniach wczorajszego dnia ja już nie będę mieć tego problemu. Może pomożesz mi liczyć banknoty wer? Jakoś słabo mi idzie powyżej miliarda.......? Aż głupio się przyznać

Pytanie jak wiele z powyższych ;-)
A dom jednak jest towarem mniej ekskluzywnym niż wyjazdy na wycieczki. Bo człowiek normalnie najpierw myśli o domu, a potem żeby 4x w roku jeździć po tropikach. Na szczęście po wydarzeniach wczorajszego dnia ja już nie będę mieć tego problemu. Może pomożesz mi liczyć banknoty wer? Jakoś słabo mi idzie powyżej miliarda.......? Aż głupio się przyznać

Data: 03 sierpień 2010 09:06
wer...
Akwarium to nie jest lampka nocna, po którą udajesz się do IKEI płacisz za nią i stawiasz na komodę. Założenie akwarium to dłuższy proces i przy rozłożeniu w czasie jest tańsze niż dwie soboty na starówce.
Zapewniam Ciebie, że to akwarium nie jest warte więcej niż 3000 PLN, a wycieczka jest
Poza tym mam pytanko:
Czy był ktoś może na imprezie sylwestrowej w Australii ?? Pytam, bo tam są zawsze fajne fajerwerki i chyba w tym roku się skuszę i polecę. Czy ktoś poradzi mi gdzie w tym okresie roku najlepiej się zatrzymać i jakimi liniami najlepiej lecieć ????

Akwarium to nie jest lampka nocna, po którą udajesz się do IKEI płacisz za nią i stawiasz na komodę. Założenie akwarium to dłuższy proces i przy rozłożeniu w czasie jest tańsze niż dwie soboty na starówce.
Zapewniam Ciebie, że to akwarium nie jest warte więcej niż 3000 PLN, a wycieczka jest
Poza tym mam pytanko:
Czy był ktoś może na imprezie sylwestrowej w Australii ?? Pytam, bo tam są zawsze fajne fajerwerki i chyba w tym roku się skuszę i polecę. Czy ktoś poradzi mi gdzie w tym okresie roku najlepiej się zatrzymać i jakimi liniami najlepiej lecieć ????

Wysłane przez: wer... (95.143.193.---)
Data: 03 sierpień 2010 09:45
No więc odpowiadając na pierwszą część Twojego pytania wyjazd na wczasy to nie jest jak kupienie lampki nocnej w Ikei tylko jest to "proces", który się planuje i przygotowuje finansowo przez cały rok np. wrzucając co miesiąc do skarbonki...
z porównaniem też się nie wysiliłeś bo wystarczyło wpisać do cioci Gogli Turcja i pierwszy lepszy link daje nam kwotę 900 zł
[www.traveligo.pl]
Odpowiadając na drugą część Twojego pytania musisz sobie zadać trochę trudu...
Mój znajomy obserwując cenę w internecie bilet na linię Cathy Pacyfik --------- Kraków- Frankfurt- Honkong-Melbourne ----------- znalazł za 3200zł więc gdy już sprzedaż akwarium plus stolik , na którym stoi za 200 to za 3200 będziesz miał okazję zobaczyć fajerwerki....
jest jeszcze drugi sposób SPRAWDZONY !!!! przez studenciaków z klubu podróżnika przy Uniwersytecie Warszawskim --------- Kolej Transsyberyjską do Irkucka a później STOP-przez Chiny, Tajlandię, Indonezję i statkiem do Australii. Przyjemnie i ile do zobaczenia po drodze. ------------- jeszcze Ci powinno trochę zostać po sprzedaniu
jeden feler trzeba by już się zbierać z wyjazdem

z porównaniem też się nie wysiliłeś bo wystarczyło wpisać do cioci Gogli Turcja i pierwszy lepszy link daje nam kwotę 900 zł
[www.traveligo.pl]
Odpowiadając na drugą część Twojego pytania musisz sobie zadać trochę trudu...
Mój znajomy obserwując cenę w internecie bilet na linię Cathy Pacyfik --------- Kraków- Frankfurt- Honkong-Melbourne ----------- znalazł za 3200zł więc gdy już sprzedaż akwarium plus stolik , na którym stoi za 200 to za 3200 będziesz miał okazję zobaczyć fajerwerki....
jest jeszcze drugi sposób SPRAWDZONY !!!! przez studenciaków z klubu podróżnika przy Uniwersytecie Warszawskim --------- Kolej Transsyberyjską do Irkucka a później STOP-przez Chiny, Tajlandię, Indonezję i statkiem do Australii. Przyjemnie i ile do zobaczenia po drodze. ------------- jeszcze Ci powinno trochę zostać po sprzedaniu
jeden feler trzeba by już się zbierać z wyjazdem

Wysłane przez: wer... (---.net)
Data: 03 sierpień 2010 10:00
Normans Napisał(a):
Bo człowiek normalnie
> najpierw myśli o domu, a potem żeby 4x w roku
> jeździć po tropikach.
no popatrz i tu się mylisz
Znam faceta po "piędziesiątce", który jest właścicielem co najmniej połowy ośrodków wczasowych w Niechorzu i nie ma domu tylko mieszkanie co więcej jest to kawalerka !!!!
Raz w tygodniu przychodzi tam sprzątaczka żeby wytrzeć kurze z egzotycznych motyli i łuków wiszacych na ścianach...
interesu w Niechorzu pilnują dzieci a on z żoną przez cały rok jeżdżą po świecie nawet w tak egzotyczne miejsca jak Galapagos , no i ?

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-08-03 10:02 przez wer....
Bo człowiek normalnie
> najpierw myśli o domu, a potem żeby 4x w roku
> jeździć po tropikach.
no popatrz i tu się mylisz
Znam faceta po "piędziesiątce", który jest właścicielem co najmniej połowy ośrodków wczasowych w Niechorzu i nie ma domu tylko mieszkanie co więcej jest to kawalerka !!!!
Raz w tygodniu przychodzi tam sprzątaczka żeby wytrzeć kurze z egzotycznych motyli i łuków wiszacych na ścianach...
interesu w Niechorzu pilnują dzieci a on z żoną przez cały rok jeżdżą po świecie nawet w tak egzotyczne miejsca jak Galapagos , no i ?

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-08-03 10:02 przez wer....
Data: 03 sierpień 2010 10:25
wer...
Ty wiesz i wielu tutaj też to wie, że za 9 stówek tygodniowych wczasów we dwoje nie spędzisz.
Po co się tutaj ścinać i jakąś durną kasę. Ja pozwoliłem sobie na docinkę bo uważam, że opinii o zagranicznych kurortach lepiej poszukać na forach o zasięgu krajowym a nawet światowym niż na forum małego Elbląga.
Zasugerowałem, że bardziej chciałeś obwieścić wszystkim o Twoich wakacjach w Turcji niż dowiedzieć się tego o co zapytałeś.
Odnośnie faceta z interesem w Niechorzu:
Ja znam kogoś kto poleciał na wakacje do Turcji i nie wypytywał wszystkich i wszystko
P.S. Nie pisz, że jestem zazdrosny i uszczypliwy, bo tak nie jest. W pracy się napodróżuję

Ty wiesz i wielu tutaj też to wie, że za 9 stówek tygodniowych wczasów we dwoje nie spędzisz.
Po co się tutaj ścinać i jakąś durną kasę. Ja pozwoliłem sobie na docinkę bo uważam, że opinii o zagranicznych kurortach lepiej poszukać na forach o zasięgu krajowym a nawet światowym niż na forum małego Elbląga.
Zasugerowałem, że bardziej chciałeś obwieścić wszystkim o Twoich wakacjach w Turcji niż dowiedzieć się tego o co zapytałeś.
Odnośnie faceta z interesem w Niechorzu:
Ja znam kogoś kto poleciał na wakacje do Turcji i nie wypytywał wszystkich i wszystko

P.S. Nie pisz, że jestem zazdrosny i uszczypliwy, bo tak nie jest. W pracy się napodróżuję

Wysłane przez: wer... (---.server.lu)
Data: 03 sierpień 2010 10:43
no więc i ja sobie pozwoliłem na uszczypliwość ponieważ wyjazd do Alanyii nie jest w dzisiejszych czasach kwotą "powalającą" i często porównywalną do np. Krynicy Morskiej... ( tam masz 900 za 1 osobę )
Nie jest też prawdą , że nie mam szans na uzyskanie takiej odpowiedzi bo całkiem niedawno taką pomoc uzyskałem np od Zbanowanego na temat zwiedzania Słowacji ....
wbrew pozorom koszt podobny
Kierunek "wyjazdu" dość popularny więc tym bardziej spora szansa na informację....
idąc dalej w tym kierunku ...
co z postami o kupnie laptopów, aparatów, itd itp
też "szpanują"
reasumując jeżeli to ze zdjęcia akwarium jest Twoje to rzeczywiście "szpanerskie" zazdroszczę
acha jeżeli dużo podróżujesz to olej zakładanie takich topików o giełdzie akwarystycznej w Elblągu czego się spodziewasz w tym mieście ?
kupna mieczyków czy korali do akwarium morskiego ?
jedziesz do Warszawy daj znać dam Ci namiar gdzie kupić ryby do akwarium morskiego

Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 2010-08-03 10:46 przez wer....
Nie jest też prawdą , że nie mam szans na uzyskanie takiej odpowiedzi bo całkiem niedawno taką pomoc uzyskałem np od Zbanowanego na temat zwiedzania Słowacji ....
wbrew pozorom koszt podobny
Kierunek "wyjazdu" dość popularny więc tym bardziej spora szansa na informację....
idąc dalej w tym kierunku ...
co z postami o kupnie laptopów, aparatów, itd itp
też "szpanują"
reasumując jeżeli to ze zdjęcia akwarium jest Twoje to rzeczywiście "szpanerskie" zazdroszczę
acha jeżeli dużo podróżujesz to olej zakładanie takich topików o giełdzie akwarystycznej w Elblągu czego się spodziewasz w tym mieście ?
kupna mieczyków czy korali do akwarium morskiego ?
jedziesz do Warszawy daj znać dam Ci namiar gdzie kupić ryby do akwarium morskiego

Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 2010-08-03 10:46 przez wer....
Data: 03 sierpień 2010 11:01
hahaha wer.
1. To nie jest akwarium morskie
2. Nigdzie nie napisałem, że nie masz szans tutaj dowiedzieć się czegokolwiek o Alanyii.
3. Na giełdzie akwarystycznej bywałem z moim synkiem, który ma zwykłe małe akwarium roślinne (głównie gupiki)
4. Jeszcze nie wygrałem w Lotto i dotychczas żadna kwota nie powaliła mnie na kolana
5. Zostaw moje akwarium
6. [turcjawsandalach.pl]

1. To nie jest akwarium morskie
2. Nigdzie nie napisałem, że nie masz szans tutaj dowiedzieć się czegokolwiek o Alanyii.
3. Na giełdzie akwarystycznej bywałem z moim synkiem, który ma zwykłe małe akwarium roślinne (głównie gupiki)
4. Jeszcze nie wygrałem w Lotto i dotychczas żadna kwota nie powaliła mnie na kolana
5. Zostaw moje akwarium
6. [turcjawsandalach.pl]

Data: 03 sierpień 2010 12:11
I co wer...
Wystarczy poszukać w necie i się znajdzie
Mam nadzieję, że pomogłem tym linkiem. Miłego wypoczynku.

Wystarczy poszukać w necie i się znajdzie
Mam nadzieję, że pomogłem tym linkiem. Miłego wypoczynku.

Wysłane przez: wer... (---)
Data: 03 sierpień 2010 13:22
nie czytasz uważnie....
napisałem Ci, że net przejrzałem a ten przytoczony przez Ciebie portal akurat jest najsłabszy
bardziej interesuje mnie rozmowa z osobą, która w tych opisanych miejscach była i jest wstanie odpowiedzieć mi na różne pytania
liczyłem , ze kogoś takiego spotkam na HP a ponieważ spotykam się tutaj z dużą życzliwością jeżeli chodzi o rady i odpowiedzi ( np Riposty ) to było by mi łatwiej nawiązać kontakt niż na "nowym" portalu z kimś zupełnie nieznanym

napisałem Ci, że net przejrzałem a ten przytoczony przez Ciebie portal akurat jest najsłabszy
bardziej interesuje mnie rozmowa z osobą, która w tych opisanych miejscach była i jest wstanie odpowiedzieć mi na różne pytania
liczyłem , ze kogoś takiego spotkam na HP a ponieważ spotykam się tutaj z dużą życzliwością jeżeli chodzi o rady i odpowiedzi ( np Riposty ) to było by mi łatwiej nawiązać kontakt niż na "nowym" portalu z kimś zupełnie nieznanym

Data: 03 sierpień 2010 17:11
Z rad praktycznych niezaleznie od regionu w Turcji - jesli wybierasz sie do lazni tureckiej to zrob to zaraz po przyjezdzie zanim jeszcze skorka ci sie nie sparzy zanadto... Pozniej bedzie bolalo!!
Nie to ze sie chwale, ze bylam w lazni tureckiej....
O to chodzi jedynie,
Bo zawsze się dochodzi
stronka fru fru
Nie to ze sie chwale, ze bylam w lazni tureckiej....
O to chodzi jedynie,
Bo zawsze się dochodzi
stronka fru fru
Data: 03 sierpień 2010 17:40
dzięki Fru
a masz akwarium ?

a masz akwarium ?

Data: 03 sierpień 2010 20:50
nie ale mam 2 koty rasowe
kosztowaly wiecej niz moj urlop w turcji 
O to chodzi jedynie,
Bo zawsze się dochodzi
stronka fru fru
kosztowaly wiecej niz moj urlop w turcji 
O to chodzi jedynie,
Bo zawsze się dochodzi
stronka fru fru
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.