Poniedziałek 19-11-2018, imieniny Salomei, Seweryna
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Play Dary lasu 4 Dary lasu 4

Chleb jest OK

Elbląska inspekcja handlowa przeprowadziło kontrole jakości i prawidłowości oznakowania pieczywa, znajdującego się w sklepach i piekarniach.

Kontrole przeprowadzone przez PIH w pięciu sklepach spożywczych i pięciu piekarniach wykazały, że jakość badanego pieczywa, jak i prawidłowość funkcjonowania zakładów piekarniczych nie budzi zastrzeżeń.
     W nielicznych partiach pieczywa stwierdzono, że zawartość soli nieznacznie przewyższa normy i to zarówno w chlebie wypiekanym tradycyjnie, jak i z dodatkiem polepszaczy. Producenci pieczywa zadeklarowali jednak, że wzmogą nadzór nad procesem technologicznym, w tym nad prawidłowym dozowaniem soli.
     Nie stwierdzono natomiast żadnych nieprawidłowości w wadze pieczywa. Gramatura odpowiadała zadeklarowanej przez producentów. W sklepach spożywczych inspektorzy nie stwierdzili, żeby do sprzedaży oferowane było czerstwe pieczywo lub przeterminowana tarta bułka.
     - Wszystkie kontrolowane placówki posiadają pozytywne opinie organów sanitarnych, dopuszczające obiekty do działalności - informuje Bronisława Walawska-Pawlak, dyrektor delegatury IH w Elblągu. - W dniu kontroli stan sanitarno-porządkowy również nie budził zastrzeżeń. Tylko w jednym zakładzie produkcyjnym stwierdzono, że jedna z wag elektronicznych nie posiada cech legalizacji. Właściciela piekarni ukarano mandatem w wysokości 50 złotych.
IG
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Kogo żona pracuje w PIHu? Redaktor ma takie informacje z pierwszej ręki, jak by je uzyskiwał w pościeli!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Drzazga(2001-05-18)
  • Hmmm... tak sie składa, że mam kumpla - piekarza i opowiadał, że niezbyt ciekawe rzeczy dzieją się gdy młoda załoga (np praktykanci) bawią się w piekarzy. Ślina w cieście, to nic strasznego, zdarzają się głupsze pomysły.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    YAC(2001-05-21)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Okulary przeciwsłoneczne Roberto Cavalli
Okulary korekcyjne GIANFRANCO FERRE
Okulary korekcyjne I-D TOKYO
Okulary korekcyjne GIANFRANCO FERRE