Poniedziałek 24-09-2018, imieniny Gerarda, Teodora
 
Reklama w Elblągu
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Wybory 2018

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

W końcu żółtek uchwycony na linii 4 W końcu żółtek uchwycony na linii 4

Nie płacą

Do elbląskiej Solidarności zaczęły napływać informacje od pracowników, którzy nie dostają pensji za pracę. To odpowiedź na apel, jaki wystosował kilka tygodni temu do pracowników wszystkich zakładów w regionie przewodniczący elbląskiej Solidarności Mirosław Kozłowski.

Do Solidarności anonimowo zgłosili się już pracownicy trzech elbląskich zakładów zatrudniających do stu osób. Prezes jednej z firm na przykład nie wypłacił pracownikom ani złotówki od kilku miesięcy, natomiast w innym zakładzie zamiast pieniędzy, pracownicy dostali bony, które mogą zrealizować... tylko w swoim zakładzie. Mirosław Kozłowski zapowiedział, że wszelkie informacje o zaległościach płacowych pracodawców wobec pracowników będzie kierował do Państwowej Inspekcji Pracy, by zajęła się egzekwowaniem zaległych pensji.

J
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Do Pana Mirosława Kozłowskiego! Życzę powodzenia w donosach do PIp-u. To jest to. Jest Pam dzielny jak Klos, czarni będą wychwalać Pana w każdą niedzielę. Ale czy to coś zmieni w sytuacji tych biednych, poszkodowanych pracowników? Mogę podpowiedzić, jako były pracodawca. Takie donosy to tylko szkoda dla pracowników! Wyjaśnienie jest bardzo proste. Panienka z PIP-y "dowali" pracodawcy mandat. Teraz może tylko do 500,- zł. Kiedyś za moich czasów mogła 5.000,- zł. Tak właściwie nie chodzi o wysokość mandatu. Przecież jest i tak kosztem pracowników. Przecież pracodawca "jedzie" na jednym wózku z załągą. Nie płaci załodze nie dlatego, że ich nie lubi, a poprostu nie zapłacił mu jego kontrahen, częsta zagraniczny, często wychwalany w mediach super market. Mandat tylko pogarsza płynność finansową pracodawcy. Moim skromnym zdaniem tym należy się zająć i to dla Pana dobre zajęcie, a nie donosy. Wprawdzie ustawodawca uchwalił ustawę w myśl której nie można stosować terminów płatności dłuższch niż 30 dni, ale tej ustawy nikt nie przestrzega, jadnym słowe jesy martwa. Ale jak tu walczyć z goliatem? Pozdrawiam i życzę suksesów! Tomasz Roney
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2002-12-13)
  • na tych co nie placa naslac dziennikarzy portelu, raz dwa zrobia porzadek z paniami z sandry:))))
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    mekeke(2002-12-14)
  • Winę za to, że pracodawcy nie płaca wynagrodzeń w dużej mierze ponoszą bydlaki solidaruchy. Ideami sierpnia wyścielili sobie drogę do stołków i posadek. Teraz tylko od czasu do czasu zorganizują jakąś akcyjkę i uważają, że mają czyste sumienia. Apeluję do parlamentu. Odbieżcie solidaruchom prawo do znakków i nazwy i złuzcie w muzeum. Szanujcie dobra osobiste Solidarności.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Molestowany przez solidaruchów(2002-12-16)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

RTV + SZAFA
Kuchnia nowoczesna III
Kuchnia nowoczesna II
Kuchnia inna niż inne