Poniedziałek 23-07-2018, imieniny Brygidy, Apolinarego
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Smaki Warmii, Mazur i Powiśla – finał konkursu

Elbląg, Smaki Warmii, Mazur i Powiśla – finał konkursu

6 grudnia o godz. 11.00 w Olsztynie w Zespole Szkół Gastronomiczno- Spożywczych przy ul. Wyszyńskiego 16 odbędzie się finał III edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy. Wśród finalistów znalazła się elblążanka Renata Korzeniewska.

- Konkurs ma na celu zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z naszego regionu – mówi Jacek Protas, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. – Te jedyne w swoim rodzaju produkty i potrawy, specyficzne dla dziedzictwa kulinarnego naszego województwa, chcemy opublikować w specjalnej broszurze i szeroko promować.
     Wśród finalistów znalazła się elblążanka Renata Korzeniewska z Elbląskiej Spółdzielni Mleczarskiej, przy ul. Bema 5A. Pani Renata jest na prowadzeniu w kategorii „Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego” - ser naturalny salami królewieckie z Warmii Mazur i Powiśla (w parafinie).
     Uczestnikami konkursu są mieszkańcy województwa warmińsko-mazurskiego, osoby fizyczne, przedsiębiorcy, gospodarstwa agroturystyczne, organizacje (np. koła gospodyń wiejskich). W organizacji konkursu Samorząd Województwa wspiera Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza i Centrum Informacji European Direct Warmia i Mazury.

Oprac. Anieze
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Krewetkarium
Ochotka żywa
Artemia
karma kanarek