UWAGA!

Smaki Warmii, Mazur i Powiśla – finał konkursu

 Elbląg, Smaki Warmii, Mazur i Powiśla – finał konkursu

6 grudnia o godz. 11.00 w Olsztynie w Zespole Szkół Gastronomiczno- Spożywczych przy ul. Wyszyńskiego 16 odbędzie się finał III edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy. Wśród finalistów znalazła się elblążanka Renata Korzeniewska.

- Konkurs ma na celu zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z naszego regionu – mówi Jacek Protas, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. – Te jedyne w swoim rodzaju produkty i potrawy, specyficzne dla dziedzictwa kulinarnego naszego województwa, chcemy opublikować w specjalnej broszurze i szeroko promować.
     Wśród finalistów znalazła się elblążanka Renata Korzeniewska z Elbląskiej Spółdzielni Mleczarskiej, przy ul. Bema 5A. Pani Renata jest na prowadzeniu w kategorii „Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego” - ser naturalny salami królewieckie z Warmii Mazur i Powiśla (w parafinie).
     Uczestnikami konkursu są mieszkańcy województwa warmińsko-mazurskiego, osoby fizyczne, przedsiębiorcy, gospodarstwa agroturystyczne, organizacje (np. koła gospodyń wiejskich). W organizacji konkursu Samorząd Województwa wspiera Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza i Centrum Informacji European Direct Warmia i Mazury.
Oprac. Anieze

Najnowsze artykuły w dziale Gospodarka

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
Reklama