Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Poniedziałek 05-12-2016, imieniny Sabiny, Krystyny
 
Rek

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Świętowanie Świętowanie

Za mało mięs w konserwach

Kontrolerzy Inspekcji Handlowej w Elblągu badali jakość konserw mięsnych i drobiowych.

Skontrolowano siedem sklepów i jedną hurtownię. Do badań w laboratorium pobrano próby z sześciu partii konserw, zakwestionowano jakość czterech partii.
     „Konserwy mięsne i drobiowe kwestionowano głównie ze względu na niższy wsad surowców mięsno-tłuszczowych, wyższą zawartość tłuszczu, wyższą zawartość skrobi albo wady organoleptyczne (niewłaściwie związanie i konsystencja). Nie stwierdzono oferowania do sprzedaży konserw przeterminowanych – czytamy w komunikacie Inspekcji Handlowej.
     

PD
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama