UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Letnie warsztaty kuchni regionalnej

 
Elbląg, Letnie warsztaty kuchni regionalnej

Letnie spotkania wokół kuchni regionalnej stały się tradycją Biblioteki Elbląskiej. Począwszy od 11 lipca, w większość wakacyjnych czwartków, o godz. 16.30 zapraszamy na warsztaty kulinarne, organizowane w ramach projektu „Rozsmakuj się w tradycji”. Wstęp wolny.

Warsztaty odbywają się w ramach projektu „Rozsmakuj się w tradycji”, skierowanego do seniorów i szerokiego grona odbiorców zainteresowanego kulinariami, zwyczajami i obyczajami zakorzenionymi w tradycji i kulturze polskiej. Eksperci, kucharze wraz z uczestnikami warsztatów przygotują lokalne potrawy charakterystyczne dla Żuław Wiślanych i Pomorza.
     
     Letnie warsztaty kuchni regionalnej – grafik:
     11 lipca, godz. 16.30 – polewka z gruszek z twarogiem i sałatka rybna z orzechami (warsztat kulinarny), prowadzenie: Barbara Bukowska
     18 lipca, godz. 16.30 – pomorska sałatka śledziowa, marmolada z pomidorów (warsztat kulinarny), prowadzenie: Marzena Szczech
     25 lipca, godz. 16.30 – kluski z fasoli, pomorski pasztet z makreli, oranżada wg przepisu Ćwierciakiewiczowej (warsztat kulinarny), prowadzenie: Marzena Szczech
     1 sierpnia, godz. 16.30 – tradycyjne racuchy żuławskie z nietradycyjnymi sosami (warsztat kulinarny), prowadzenie: Przemysław Zwański
     8 sierpnia, godz. 16.30 – tradycje polskiego stołu nie tylko w naszym regionie (wykład), prowadzenie: dr Grażyna Nawrolska
     22 sierpnia, godz. 16.30 – klinki krajane, fuśka żuławska i jabłecznik z miętą i miodem (warsztat kulinarny), prowadzenie: Barbara Bukowska
     Spotkania będą odbywać się w Sali „U św. Ducha” Biblioteki Elbląskiej lub na bibliotecznym dziedzińcu (ul. św. Ducha 3-7).
     
     Projekt „Rozsmakuj się w tradycji” będzie kontynuowany jesienią. Odbędą się wtedy wieczory tradycji i projekcje filmów fabularnych o gotowaniu. O szczegółach będziemy informować.
     Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.
     
     Więcej informacji:
     Biblioteka Naukowa i Literacka
     tel. (55) 625 60 22, (55) 625 60 17
     
     
     
     
Aleksandra Buła, Biblioteka Elbląska
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Reklama