Środa 19-12-2018, imieniny Dariusza, Urbana
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek

Spotkanie z Kurtem Schellerem

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2010-04-04
Aktualizowany 2010-04-07 09:18
Elbląg, Spotkanie z Kurtem Schellerem

Księgarnia „Świat Książki” zaprasza miłośników sztuki kulinarnej na spotkanie autorskie z Panem Kurtem Schellerem. Spotkanie z entuzjastą podróży kulinarnych i mistrzowskiego kucharzenia odbędzie się w środę 7 kwietnia o godz. 17.30 w księgarni przy ul. Garbary 23 na Starym Mieście.

Kurt Scheller, mistrz sztuki kulinarnej, mieszkał i gotował w kilkunastu krajach niemal na wszystkich kontynentach, m.in. w Anglii, Holandii, Francji, Ekwadorze, Kuwejcie, Rosji i na Jamajce. Podróże są jego pasją.
     - Miałem 13 lat, kiedy wiedziałem już, że chcę być kucharzem. Dlaczego? Bo można zwiedzić kawał świata – wyznaje, wspominając czasy przyuczania do kucharskiego rzemiosła. Tak zaczyna się pełna humoru opowieść o realizacji młodzieńczych marzeń, w której anegdoty przeplatają się z najlepszymi przepisami różnych kuchni świata.
     Nie bójmy się, że czekają nas tu wymyślne potrawy wymagające dużej wprawy. Nic podobnego, wśród przepisów są bynajmniej niewyrafinowane: szwajcarska kiełbaska wieprzowa ze śmietanowym porem, arabski kebab czy rosyjski sandacz w kapuście. Prawdziwa maestria tkwi w twórczym podejściu Schellera do lokalnych specjałów.
.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

RTV + SZAFA
Kuchnia inna niż inne
Kuchnia, a aneks kuchenny
Kuchnia klasyczna