Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Piątek 23-02-2018, imieniny Polikarpa, Romy
 

UWAGA!

Przepis na poniedziałek. Dziś kuchnia polska

Dziś zaczynamy kolejny tydzień kulinarnej przygody. Jako, że dużym zainteresowaniem cieszyły się przepisy kuchni polskiej postanowiliśmy nie zmieniać tego, co dobre i przygotować dla Was receptury na kolejne przysmaki, a wybierać będzie w czym. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego, od morza po góry. Przepisy na dziś to pyszny, domowy rosół i kotlet schabowy.

Rosół (składniki):
     - kurczak
     - marchew
     - pietruszka
     - seler
     - sól, pieprz
     - makaron
     
     Przygotowanie:
     Kurczaka umyć i podzielić na części, po czym włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na ogień dodając kolejno: marchew, pietruszkę i seler oraz doprawić solą i pieprzem.
     W tym samym czasie, w którym gotuje się rosół, oddzielnie ugotować makaron (najlepsza krótka forma). Po ugotowaniu, makaron odcedzić.
     Zupę podawać, zalewając, wyłożony wcześniej na talerz makaron.

 


     
     Kotlet schabowy (składniki):
     - schab 100g
     - sól, pieprz
     - mąka
     - jajko
     - bułka tarta
     - olej
     - ziemniaki
     - ulubione zioła
     - kapusta pekińska
     - ogórki konserwowe
     - kukurydza
     - majonez
     - jogurt naturalny
     
     Przygotowanie:
     Schab pokroić na płaty, a następnie ubić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i panierować w jajku, mące oraz bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
     Najlepiej podawać z pieczonymi w ulubionych ziołach ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej. Aby ją przygotować, należy umytą kapustę pokroić dodając ogórki konserwowe. Następnie wrzucić kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, a na koniec wymieszać z majonezem i jogurtem. Smacznego!
     
     Już jutro kolejne przepisy z kuchni polskiej. Naszych czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie polskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.
     
     
     

Restauracja Da Vinci jest sponsorem działu „Przepis dnia”.
     Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!
     

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych