Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Wtorek 22-05-2018, imieniny Wiesława, Heleny
 

UWAGA!

Przepis na środę. Kuchnia staropolska

 

Trzeci dzień z kuchnia polską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego przez Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na flaki po polsku i gołąbki w sosie pomidorowym. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.

Flaczki po polsku (składniki):
     - wywar z kurczaka
     - marchew
     - seler
     - pietruszka
     - sól, pieprz
     - ugotowane flaki
     - gałka muszkatołowa
     - imbir
     - majeranek
     
     Przygotowanie:
     Ugotować wywar z kurczaka. Następnie dodać pokrojone w kostkę: marchew, pietruszkę i seler po czym doprawić solą i pieprzem.
     Do tak przygotowanego wywaru dodać ugotowane wcześniej flaki. Kiedy już zupa będzie gotowa doprawić resztą przypraw: gałka muszkatołowa, imbir oraz majeranek.

 


     
     Gołąbki w sosie pomidorowym (składniki):
     - kapusta
     - mięso mielone
     - ryż
     - sól, pieprz
     - wcześniej przygotowany sos pomidorowy
     
     Przygotowanie:
     Kapustę sparzyć i wyciąć gruby rdzeń z liści. Mięso mielone i ryż wymieszać oraz doprawić solą i pieprzem.
     Farsz układać na liściu kapusty oraz zwinąć w „gołąbki”. Następnie ułożyć w garnku i zalać wywarem. W takiej postaci dusić do miękkości.
     W osobnym naczyniu przygotować sos pomidorowy. Całość można podawać z ziemniakami. Smacznego
     
     Już jutro kolejne przepisy z kuchni staropolskiej. Naszych Czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie staropolskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.     


     
     Restauracja Da Vinci jest sponsorem cyklu „Przepis dnia”.
     Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem