Poniedziałek 20-08-2018, imieniny Bernarda, Sobiesława
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Przepis na wtorek. Kuchnia staropolska

 

Przyszedł kolejny dzień z kuchnią polską, a co za tym idzie? Kolejne wyśmienite przepisy. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, aby je przyrządzić. A domownicy? Na pewno, będą wychwalać, przygotowane według naszego przepisu potrawy. Dania na dziś, to pochodzące naszej ojczyzny: zupa grzybowa z kluskami kładzionymi oraz kotlet kasztelański.

Zupa grzybowa z kluskami kładzionymi (składniki):
     - wywar z kurczaka
     - marchew
     - pietruszka
     - seler
     - suszone i świeże grzyby
     - sól, pieprz
     - słodka śmietana
     - jajka
     - mąka
     - woda
     
     Przygotowanie:
     Ugotować wywar z kurczaka oraz dodać rozdrobnione warzywa (marchew, pietruszka, seler). Do tego dołożyć świeże i suszone grzyby. Całość gotować ok. 30 min. Doprawić dla smaku solą i pieprzem dolewając też słodką śmietanę.
     W osobnym naczyniu ugotować kluski kładzione (z jajek, mąki oraz wody). Po wyłożeniu na talerz zalać przygotowaną zupą.

 


     
     Kotlet kasztelański (składniki):
     - schab
     - sól, pieprz
     - mąka
     - jajko
     - bułka tarta
     - cebula
     - pomidor
     - ser
     - ziemniaki
     - surówka z białej kapusty
     
     Przygotowanie:
     Ze schabu wykroić i rozbić kotlety. Następnie posolić, popieprzyć oraz panierować w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety usmażyć.
     Następnie nałożyć na nie plasterki cebuli i pomidora. Całość zapiec pod serem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Poleca się jednak ziemniaki oraz surówkę z białej kapusty. Smacznego!
     
     Już jutro kolejne przepisy z kuchni staropolskiej. Naszych Czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie staropolskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.
     


     Restauracja Da Vinci jest sponsorem działu „Przepis dnia”.
     Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!
     

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem