Wtorek 21-05-2019, imieniny Wiktora, Jana
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Gazeta Morska

Mija półmetek trzcinowych żniw - donosi na piątej stronie dzisiejsza „Gazeta Morska”, lokalny dodatek do Gazety Wyborczej.

„Tradycyjnie najwięcej tego surowca, wykorzystywanego głównie do wykonywania ekologicznych dachów, pozyskuje się na trzcinowiskach otaczających Zalew Wiślany” - czytamy.
     Jak powiedział „Gazecie Morskiej” Ryszard Zagalski, szef największej w kraju firmy zajmującej się koszeniem i eksportem trzciny, która mieści się w Jagodniku pod Elblągiem, „najlepsza jest trzcina długa i prosta. Po skoszeniu wiąże się ją w wiązki o obwodzie 60 cm i sprzedaje.”
     „95 proc. nadzalewowej trzciny (około pół miliona wiązek) trafia na zachód Europy, ale podobno w ostatnim czasie wzrasta zainteresowanie nią Polaków”.
AK
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia inna niż inne
Kuchnia nowoczesna II
Kuchnia, a aneks kuchenny
Kuchnia klasyczna