UWAGA!

Głos Elbląga: Buble w promocji

„Elbląska Delegatura Inspekcji Handlowej przeprowadziła niedawno kontrolę jakości i prawidłowości wprowadzenia do obrotu produktów oferowanych przez duże sieci handlowe pod 'własną marką' oraz oferowane w promocjach” - napisał Głos Elbląga.

„Do badań laboratoryjnych pobrano m.in. przetwory owocowe, mleczne i mięsne, wyroby cukiernicze oraz kawę naturalną.
     W mielonej szynce wieprzowej stwierdzono wyższą niż przewidują to normy, zawartość skrobi, kawa palona miała nikły aromat, gorzki i ziemisty smak. Niższa, niż deklarowano była masa netto w opakowaniu: kawy mielonej, pasztetu śniadaniowego, kawy naturalnej instant, maślanki luksusowej, kaszy gryczanej prażonej, cukierków i mielonki wieprzowej”.
     
     Więcej w Głosie Elbląga.
M

Najnowsze artykuły w dziale Prasówka

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
  • Nazwy, prosimy o nazwy tych sklepów i dokładny opis produktów.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    MARECKI(2004-04-07)
  • od dawna wiadomo ze takie produkty sa tansce tylko i wylacznie dlatego ze sa ścierwiaste. btw - artykuły to chyba powinny być mięsne a nie nięsne ;)
  • Pod własną marką to można się domyslić;P Royal Market, Leader Price, Hypernova
  • Od wieków prawdziwa jest zasada, że nikt nikomu nie da nic za darmo dlatego jeśli coś jest tańsze to trzeba wnikliwie przyjrzeć się dlaczego. Najczęściej data ważności kończy się następnego dnia, lub produkt został zrobiony z jakiegoś koncentratu z Chin, lub zrobiono go z surowców, których wcześniej nikt nie kupił.Często też produkty mrożone bywają wcześniej w czasie transportu przypadkowo rozmrożone i ponownie zamrożone- biegunka gwarantowana. Generalnie obowiązuje zasada, że klijenta trzeba otumanić i wcisnąć mu kota w worku.
  • Takie kontrole powinny odbywać sie czesciej i szczegółowiej to np. ryba by sie nie kurczyła i wykrecała na patelni.Z Hipernovej.
Reklama