Czwartek 25-04-2019, imieniny Marka, Jarosława
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Elbląskie nauczycielki na międzynarodowej konferencji w Pradze

 
Elbląg, Elbląskie nauczycielki na międzynarodowej konferencji w Pradze
fot. nadesłana

W sobotę, 23 marca nauczycielki Zespołu Szkół Gospodarczych uczestniczyły w konferencji "Let's make a change" w Pradze zorganizowanej przez University of Natural Resources and Life Sciences w Wiedniu. Jako zwycięzcy konkursu Reduce Food Waste Award 2019 nauczycielki otrzymały certyfikat dla najlepszego projektu.

Miały także możliwość zaprezentowania działań podejmowanych przez uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Gospodarczych związanych z niemarnowaniem żywności. Cieszymy się, że projekt wzbudził duże zainteresowanie innych uczestników konferencji, czego dowodem była nie tylko dyskusja, ale także indywidualne rozmowy. Miłym akcentem było spotkanie z przedstawicielami Federacji Polskich Banków Żywności Dorotą Napiórkowską i Łukaszem Beierem, którzy również cieszyli się, że wspólna inicjatywa w obszarze popularyzowania idei niemarnowania żywności w Polsce została doceniona na forum międzynarodowym.
     Konferencja była okazją do wysłuchania wielu ciekawych prelekcji przedstawicieli Czech, Austrii, Niemiec i Węgier na temat różnych sposobów walki z marnowaniem żywności, właściwym jej przechowywaniem i przetwarzaniem. Cała konferencja utrzymana była w konwencji "eco" i "zero waste" włącznie z cateringiem, który opierał się na produktach bio i w 100% wykorzystywanych np. puree z ziemniaków w mundurkach.
nauczyciele ZSG: Barbara Bukowska, Marzena Szczech, Monika Makutonowicz
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Promocja RATY 0%
AMK Zabudowa baru
Szkło ozdobne 7
Szafka RTV pod telewizor Remo Biała 170 cm