Środa 19-12-2018, imieniny Dariusza, Urbana
 
Reklama w Elblągu
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Łosoś jest pyszny

Elbląg, Łosoś jest pyszny Najwyższym smakiem wykazały się trzecioklasistki Angelika Nienadowska i Aleksandra Grigorian (fot. nadesłana)

W Zespole Szkół Gospodarczych odbył się szkolny konkurs pt. „Łosoś w różnych odsłonach”. Wygrał łosoś na sianie z batatów z kremem z dyni w towarzystwie krewetki i chipsami z jarmużu. Najwyższym smakiem wykazały się trzecioklasistki Angelika Nienadowska i Aleksandra Grigorian.

Do konkursu przystąpili uczniowie:
     Daria Deniziak, Maciej Zalewski II a TG (III miejsce)
     Ravioli z łososiem, pokryte pianą cytrynową w towarzystwie chipsa z dyni i pudru z krwawnika, podane na consomme z suszonych grzybów leśnych
     
     Angelika Nienadowska, Aleksandra Grigorian III a TG (I miejsce)
     Marynowany łosoś na sianie z batatów z kremem z dyni w towarzystwie krewetki i chipsami z jarmużu
     
     Damian Pietras, Karol Wisowaty IV a TG
     Marynowany łosoś z musem selerowym
     
     Antoniewicz Paulina, Sułkowska Patrycja II a Bsz
     Pieczony łosoś z musem krewetkowym i sosem kokosowo-szafranowym oraz warzywnym tagiatelle
     
     Kinga Paurowska, Karol Pawłowski II a TG
     Pieczony łosoś z sałatką chlebową oraz sosem zabajone
     
     Agnieszka Byczyńska, Emilian Winiarski III a TG
     Łosoś sous vide z orzeźwiającymi dodatkami
     
     Małgorzata Łacina, Natalia Wiśniewska I a TG (II miejsce)
     Łosoś sous vide w towarzystwie sosu grzybowego na puree pietruszkowo-selerowym z oliwą pietruszkową, chipsem orzechowym oraz pudrem z masła
     
     Organizatorkami były Dorota Olejnik i Marta Gołębiowska. Podczas konkursu zaprezentowano siedem zakąsek z łososia. Każdy z uczniów miał do wykonania po dwie porcje dania głównego z zastosowaniem łososia.
     Ocen zakąsek dokonało profesjonalne jury, w skład którego weszli kucharze i szefowie kuchni renomowanych restauracji.
inf. nadesłana
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Polar z haftem
T-shirt biały z Twoim nadrukiem DTG PROMOCJA
Naszywki
Naszywka HERB ELBLĄGA