UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Łosoś jest pyszny

Elbląg, Najwyższym smakiem wykazały się trzecioklasistki Angelika Nienadowska i Aleksandra Grigorian
Najwyższym smakiem wykazały się trzecioklasistki Angelika Nienadowska i Aleksandra Grigorian (fot. nadesłana)

W Zespole Szkół Gospodarczych odbył się szkolny konkurs pt. „Łosoś w różnych odsłonach”. Wygrał łosoś na sianie z batatów z kremem z dyni w towarzystwie krewetki i chipsami z jarmużu. Najwyższym smakiem wykazały się trzecioklasistki Angelika Nienadowska i Aleksandra Grigorian.

Do konkursu przystąpili uczniowie:
       Daria Deniziak, Maciej Zalewski II a TG (III miejsce)
       Ravioli z łososiem, pokryte pianą cytrynową w towarzystwie chipsa z dyni i pudru z krwawnika, podane na consomme z suszonych grzybów leśnych
      
       Angelika Nienadowska, Aleksandra Grigorian III a TG (I miejsce)
       Marynowany łosoś na sianie z batatów z kremem z dyni w towarzystwie krewetki i chipsami z jarmużu
      
       Damian Pietras, Karol Wisowaty IV a TG
       Marynowany łosoś z musem selerowym
      
       Antoniewicz Paulina, Sułkowska Patrycja II a Bsz
       Pieczony łosoś z musem krewetkowym i sosem kokosowo-szafranowym oraz warzywnym tagiatelle
      
       Kinga Paurowska, Karol Pawłowski II a TG
       Pieczony łosoś z sałatką chlebową oraz sosem zabajone
      
       Agnieszka Byczyńska, Emilian Winiarski III a TG
       Łosoś sous vide z orzeźwiającymi dodatkami
      
       Małgorzata Łacina, Natalia Wiśniewska I a TG (II miejsce)
       Łosoś sous vide w towarzystwie sosu grzybowego na puree pietruszkowo-selerowym z oliwą pietruszkową, chipsem orzechowym oraz pudrem z masła
      
       Organizatorkami były Dorota Olejnik i Marta Gołębiowska. Podczas konkursu zaprezentowano siedem zakąsek z łososia. Każdy z uczniów miał do wykonania po dwie porcje dania głównego z zastosowaniem łososia.
       Ocen zakąsek dokonało profesjonalne jury, w skład którego weszli kucharze i szefowie kuchni renomowanych restauracji.
      
inf. nadesłana
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem (od najstarszych opinii)
Pokazuj od
najnowszych
Pokazuj od budzących
największe emocje
Reklama