Wtorek 18-12-2018, imieniny Bogusława, Gracjana
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek

Przedszkolaki mleko znają i o swoje zdrowie dbają!

 
Elbląg, Przedszkolaki mleko znają i o swoje zdrowie dbają! (fot. nadesłana)
Rek

Pod takim hasłem w dniach 16-18 lutego w Przedszkolu nr 26 w Elblągu odbyły się Dni Mleka.

Pierwszy dzień to spotkanie z „krową”, która zaprosiła dzieci do obejrzenia filmu edukacyjnego „Skąd się bierze mleko?”. Krowa przekazała dzieciom również listy z zadaniami do wykonania. Grupy wykonały plakaty zachęcające do picia mleka i jedzenia przetworów mlecznych. Dzieci uczyły się piosenek i wierszy o mlecznej tematyce.
     Drugi dzień to Mleczny Bal, który był okazją do wspólnej zabawy z koleżankami i kolegami z Przedszkola nr 3 i nr 8 w Elblągu. W trakcie balu dzieci prezentowały poznane wiersze i piosenki, brały udział w konkursach. Po balu mogły skosztować różnego rodzaju produkty mleczne i potrawy przygotowane przez panie kucharki i panią intendentkę.
     Nie obyło się również bez niespodzianek dla rodziców. Trzeciego dnia przedszkolaki, wspólnie z nauczycielkami, przygotowały poczęstunek dla rodziców wykonany z mlecznych produktów. Pojawiły się na nim słodkie łakocie: babeczki i owoce z bitą śmietaną, ciasto Chatka Puchatka oraz zdrowe koreczki serowe, kanapki z różnymi gatunkami sera oraz pasty twarogowe. W tym dniu wszystkie dzieci uczestniczyły również w warsztatach i same wyrabiały masło, które później z apetytem degustowały.
     Przez trzy dni dzieci miały okazję, przy dobrej zabawie, poznać wartości odżywcze mleka i jego przetworów.
Natalia Ostrowska
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia nowoczesna
Kuchnia klasyczna
Kuchnia nowoczesna III
Kuchnia nowoczesna II