Czwartek 20-09-2018, imieniny Eustachego, Euzebii
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Wybory 2018

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Katedra widziana od drugiej strony rzeki Elbląg Katedra widziana od drugiej strony rzeki Elbląg

Specjalistki od zakąsek

Elbląg, Specjalistki od zakąsek fot. nadesłana

We wtorek, 24 października w Zespole Szkół Gastronomiczno–Hotelarskich w Gdańsku odbyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Literacka". Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu - Aleksandra Grigorian i Natalia Jesionka z klasy II a o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych zdobyły pierwsze miejsce w kategorii zakąska.

Panie zachwyciły jury duszonym jesiotrem z sakiewką żebraka i puree śliwkowym. Oprócz tego wykonały deser mus z malin i białej czekolady. Gośćmi specjalnymi konkursu byli: prezydent Akademii Gastronomicznej Maciej Dobrzyniecki, mistrz cukiernictwa Tomasz Deker oraz zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef - Martin Gimenez Castro. Serdeczne gratulacje dla Aleksandry i Natalii, jesteśmy z Was dumni i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych i satysfakcji, jaką daje pasja gotowania.

opiekunowie: Barbara Bukowska i Katarzyna Gliniecka
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Ochotka żywa
Królik minaturka
karma kanarek
Krewetkarium