Wtorek 13-11-2018, imieniny Benedykta, Stanisława, Arkadego
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Wybory 2018

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Schowany budynek Schowany budynek

Specjalistki od zakąsek

Elbląg, Specjalistki od zakąsek fot. nadesłana

We wtorek, 24 października w Zespole Szkół Gastronomiczno–Hotelarskich w Gdańsku odbyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Literacka". Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu - Aleksandra Grigorian i Natalia Jesionka z klasy II a o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych zdobyły pierwsze miejsce w kategorii zakąska.

Panie zachwyciły jury duszonym jesiotrem z sakiewką żebraka i puree śliwkowym. Oprócz tego wykonały deser mus z malin i białej czekolady. Gośćmi specjalnymi konkursu byli: prezydent Akademii Gastronomicznej Maciej Dobrzyniecki, mistrz cukiernictwa Tomasz Deker oraz zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef - Martin Gimenez Castro. Serdeczne gratulacje dla Aleksandry i Natalii, jesteśmy z Was dumni i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych i satysfakcji, jaką daje pasja gotowania.
opiekunowie: Barbara Bukowska i Katarzyna Gliniecka
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Domena .pl
Domena funkcyjna .com.pl
Podpis elektroniczny zestaw na 2 lata
Czytnik kart kryptograficznych Mini