Festiwal Potraw z Mięsa Wieprzowego, Wołowego, Jagnięcego i Koziego to kolejne wydarzenie w bogatym kalendarzu promującym smaczną, naturalną i tradycyjną kuchnię Warmii, Mazur i Powiśla. Na mięsną ucztę zapraszamy w sobotę 23 lipca do Miasteczka Westernowego Mrongoville w Mrągowie.
W roli prowadzącego część kulinarną wystąpi dr Grzegorz Russak, kucharz, gawędziarz, prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego, znany z programów telewizyjnych poświęconych tradycyjnej polskiej kuchni. Ta część wydarzenia rozpocznie się o godz. 11. od konkursu na najlepszą potrawę z wieprzowiny.
O godz. 12 odbędzie się degustacja koźliny z rożna, a potem jeszcze konkurs na najlepszą potrawę z wołowiny i konkurs publiczności na najlepszy gulasz wołowy. Dodatkowo od godz. 15.40 można bezpłatnie kosztować potraw w Miasteczku Mrongoville, w Barze Magnes, w Gościńcu Molo i w restauracji hotelu Antek w Mrągowie.
W części artystycznej pokazy country, a o godz. 16 wystąpi zespół Szybki Montaż z Mrągowa.
O godz. 12 odbędzie się degustacja koźliny z rożna, a potem jeszcze konkurs na najlepszą potrawę z wołowiny i konkurs publiczności na najlepszy gulasz wołowy. Dodatkowo od godz. 15.40 można bezpłatnie kosztować potraw w Miasteczku Mrongoville, w Barze Magnes, w Gościńcu Molo i w restauracji hotelu Antek w Mrągowie.
W części artystycznej pokazy country, a o godz. 16 wystąpi zespół Szybki Montaż z Mrągowa.
Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego