Najsmaczniejszy okazał się szczupak po anielsku, nieźle prezentowała się również potrawa ze szczupaka w sosie warzywno-grzybowym. Orzechowa ryba przygotowana przez drużynę z Elbląga zajęła trzecie miejsce. Wczoraj (21 sierpnia) w Iławie odbyło Regionalne Święto Ryby.
Do konkursu zgłosiło się 10 ekip z Aniołowa, Elbląga, Jegłownika, Makowa, Pasłęka, Tynwałdu i Ząbrowa.
Do drugiego etapu zostało zakwalifikowanych sześć ekip z:
Tynwałdu - KGW Tynwałd: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska,
Elbląga - Olga Zielińska, Mariusz Makulec,
Aniołowa - Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla,
Pasłęka - Anna Pańczuk, Bogdan Pańczuk,
Jegłownika - Krystyna Rdzanek, Janina Mroczkowska i Adam Hryckiewicz,
Elbląga - Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski.
Zwycięzcami konkursu kulinarnego „Na najlepszą potrawę rybną” w kategorii osób fizycznych zostali:
Pierwsze miejsce za „Szczupaka po anielsku” zajęła ekipa z Aniołowa: Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla;
drugą nagrodę za „Szczupaka w sosie warzywno-grzybowym” zdobyła ekipa z Tynwałdu: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska; na trzeciej pozycji uplasowała się drużyna reprezentująca Lokalną Grupę Działania z Elbląga: Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski, która przygotowała „Orzechową rybę”.
Zwycięzcom i uczestnikom serdecznie dziękujemy.
Lokalna Grupa Działania w Elblągu bardzo dziękuje wolontariuszom za udział w tym konkursie i pomoc w promowaniu obszaru Kanału Elbląskiego.
Do drugiego etapu zostało zakwalifikowanych sześć ekip z:
Tynwałdu - KGW Tynwałd: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska,
Elbląga - Olga Zielińska, Mariusz Makulec,
Aniołowa - Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla,
Pasłęka - Anna Pańczuk, Bogdan Pańczuk,
Jegłownika - Krystyna Rdzanek, Janina Mroczkowska i Adam Hryckiewicz,
Elbląga - Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski.
Zwycięzcami konkursu kulinarnego „Na najlepszą potrawę rybną” w kategorii osób fizycznych zostali:
Pierwsze miejsce za „Szczupaka po anielsku” zajęła ekipa z Aniołowa: Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla;
drugą nagrodę za „Szczupaka w sosie warzywno-grzybowym” zdobyła ekipa z Tynwałdu: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska; na trzeciej pozycji uplasowała się drużyna reprezentująca Lokalną Grupę Działania z Elbląga: Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski, która przygotowała „Orzechową rybę”.
Zwycięzcom i uczestnikom serdecznie dziękujemy.
Lokalna Grupa Działania w Elblągu bardzo dziękuje wolontariuszom za udział w tym konkursie i pomoc w promowaniu obszaru Kanału Elbląskiego.
LGD Kanał Elbląski