UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Najlepsze potrawy z ryb

 
Elbląg, Najlepsze potrawy z ryb
Potrawy z ryb były degustowane przez uczestników święta (fot. nadesłane)

Najsmaczniejszy okazał się szczupak po anielsku, nieźle prezentowała się również potrawa ze szczupaka w sosie warzywno-grzybowym. Orzechowa ryba przygotowana przez drużynę z Elbląga zajęła trzecie miejsce. Wczoraj (21 sierpnia) w Iławie odbyło Regionalne Święto Ryby.

Do konkursu zgłosiło się 10 ekip z Aniołowa, Elbląga, Jegłownika, Makowa, Pasłęka, Tynwałdu i Ząbrowa.
     Do drugiego etapu zostało zakwalifikowanych sześć ekip z:
     Tynwałdu - KGW Tynwałd: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska,
     Elbląga - Olga Zielińska, Mariusz Makulec,
     Aniołowa - Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla,
     Pasłęka - Anna Pańczuk, Bogdan Pańczuk,
     Jegłownika - Krystyna Rdzanek, Janina Mroczkowska i Adam Hryckiewicz,
     Elbląga - Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski.
     
     Zwycięzcami konkursu kulinarnego „Na najlepszą potrawę rybną” w kategorii osób fizycznych zostali:
     Pierwsze miejsce za „Szczupaka po anielsku” zajęła ekipa z Aniołowa: Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla;
     drugą nagrodę za „Szczupaka w sosie warzywno-grzybowym” zdobyła ekipa z Tynwałdu: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska; na trzeciej pozycji uplasowała się drużyna reprezentująca Lokalną Grupę Działania z Elbląga: Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski, która przygotowała „Orzechową rybę”.
     Zwycięzcom i uczestnikom serdecznie dziękujemy.
     Lokalna Grupa Działania w Elblągu bardzo dziękuje wolontariuszom za udział w tym konkursie i pomoc w promowaniu obszaru Kanału Elbląskiego.
LGD Kanał Elbląski
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • brawo dla ekipy z Aniołowa
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2011-08-22)
  • Gratuluję pomysłu. Niepokoi jednak fakt, że wśród ekip zwyciężających znaleźli się członkowie Rady Programowej Stowarzyszenia i jego pracownicy. Najczęściej bywa tak, że osoby związane z organizatorem (a często nawet rodziny) nie mają możliwości wystartowania w konkursie - coby było sprawiedliwie.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2011-08-22)
  • Brawo dla odważnych z Elbląga, w końcu każdy mógł się zgłosić !!!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2011-08-23)
  • Gratulacje dla drużyny z Aniołowa.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    "Pogrodzie dla Przyszłości"(2011-08-23)
  • Przedstawiciele Stowarzyszenia Łączy Nas Kanał Elbląski Lokalna Grupa Działania w Elblągu nie byli członkami komisji oceniającej. W Stowarzyszeniu nie ma takiego organu jak rada programowa. Członkami Komisji byli profesorowie od żywności i żywienia, a przewodniczył dr Grzegorz Russak. Wszyscy uczestnicy konkursu na najlepszą potrawę rybną w kategorii osób fizycznych reprezentowali LGD Kanał Elbląski jako wolontariusze. Regulamin nie zabraniał uczestnictwa w konkursie ani członkom, ani rodzinom członków Stowarzyszenia. O zakwalifikowaniu do I etapu zdecydowały zgłoszone przepisy, o finalistach estetyka przygotowania, podania i smak potraw.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Stanisława Pańczuk(2011-08-23)
Reklama