UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
  • Popieram poprzednią wypowiedź(stęsknionyzajakością). Od kilku lat mam na to sposób: - sama piekę chleb na naturalnym zakwasie, żytni lub pszenno-żytni ze słonecznikiem - jajka kupuję ze wsi, od kur karmionych warzywami itp. , chodzących po trawie. -zamawiam twaróg, masło i mleko z gospodarstwa wiejskiego - nie kupuję wędlin ani mięsa w dużych sklepach - sama robię przetwory z ogrodu i lasu W sumie niewiele mi się marnuje, gdyż np. taki chleb ma świeżość do 2 tygodni. Nie robię już dużych zakupów. Nie biorę w sklepach wózków- tylko mały kosz lub siatkę. Jak czegoś mam za dużo- dzielę się. Pozdrawiam.
  • @Margo - Margo, bardzo się cieszę że masz na to wszystko czas !! pozazdrościć, codziennych wyjść do sklepu i kupowania kawałka wędliny, wyjazdów na wieś po jajka, pieczenia chleba samemu, robienia przetworów, nic tylko POZAZDROŚCIĆ. Niektórzy jednak prowadzą działalność, pracują po minimum 9h dziennie, do tego dzieci, szkoła, zajęcia dodatkowe, a i czas dla siebie by się chciało znaleźć. W mojej poprzedniej wypowiedzi nie chodziło o to że się nie da, bo się da, ale potrzeba ZNACZNEGO nakładu własnej pracy i czasu. A ja bym chciał iść do sklepu, zrobić ZDROWE normalne zakupy jak kiedyś i mieć czas dla siebie. .
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    stesknionyzajakoscia(2017-10-12)
Reklama