Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Czwartek 08-12-2016, imieniny Marii, Wirgiliusza
 
Rek

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek

Salmonella: Wkrótce wyniki

Poprawił się stan większości osób, które w czasie ostatniego weekendu i w poniedziałek trafiły na oddział zakaźny elbląskiego szpitala miejskiego.

Jak informowaliśmy, z objawami zatrucia salmonellą do szpitala trafiło około 30 osób. W większości byli to młodzi ludzie, choć najmłodszy pacjent miał 12, najstarszy – 70 lat. Twierdzili, że poczuli się źle po zjedzeniu ciastek z kremem.
     Dziś większość ofiar salmonelli jest już w domu. Na oddziale leży jeszcze tylko kilkoro starszych pacjentów.
     Jak się jednak dowiedzieliśmy, ich stan szybko się poprawia i wkrótce także oni powinni wyjść ze szpitala. Wyjaśnieniem przyczyn zbiorowego zatrucia zajmuje się elbląski sanepid. Jak mówi zastępca powiatowego inspektora sanitarnego, Marek Jarosz, wyniki badań laboratoryjnych powinny być znane jutro.

AJ
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Dlaczego nie mozna ujawnic ciastkarni w ktorej doszlo do zatrucia - przeciez to mozna ustalic i wiadomo gdzie unikac kupowania słodkości, pozdrawiam
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Krzysiek(2004-08-26)
  • a po co ujawniać, nie koniecznie musiała to być wina ciastkarni, może złe przechowywanie w sklepie, brak chłodziarek, a może dostawca jaj lub mleka gdzieś nawalił, przecież cukiernik nie bada kupionych suroców, podając taką informację narazimy firmę na straty być może nie słusznie,
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2004-08-27)
Reklama