Czwartek 20-09-2018, imieniny Eustachego, Euzebii
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Spraw, by te Walentynki były wyjątkowe!

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2012-02-10
Aktualizowany 2012-02-13 13:45
 

Rozsmakuj się ze swoją ukochaną osobą w naszych nowych i unikatowych daniach przygotowanych zgodnie z zasadami kuchni molekularnej!

Firma gastronomiczna Celebra jako pierwsza w Elblągu pragnie otworzyć Państwa podniebienia na wyrafinowany smak i finezję kuchni molekularnej. Przygotowujemy dania zgodnie z filozofią souis- vide, która jest cenioną w świecie kucharzy i profesjonalistów metodą gotowania próżniowego. Swoją popularność zdobyła dzięki łączeniu wiedzy naukowej ze sztuką kulinarną.
     
     Dlaczego kuchnia sous-vide jest wyjątkowa?
     
Kiedy podczas tradycyjnej obróbki w wysokiej temperaturze produkty tracą wodę i zmienia się ich faktura, to podczas gotowania w specjalnym cyrkulatorze składniki próżniowo pakowane nie zostają pozbawione tego, co w nich najlepsze – smaku, witamin i koloru.
     Dania przygotowywane przy pomocy metody sous-vide mają o wiele bardziej delikatny smak, a ich naturalna struktura nie jest uszkodzona. Zachowuje się w nich więcej witamin i mikroelementów niż podczas tradycyjnego gotowania, ponieważ wszystkie naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
     Pragniemy, by kuchnia sous-vide wraz z dotychczasową staropolską kartą dań była wizytówką Celebry. Jesteśmy przekonani, że zadowoli ona wszystkich miłośników kulinarnych doznań, a doświadczenie i pasja szefa kuchni Tomasza Długokenckiego nie pozwoli przejść obojętnie obok dań przygotowanych według filozofii molekularnej.
     
     Na walentynkową rozkoszną ucztę polecamy:
     Gra wstępna
     
Marynowany łosoś w winie przy sałatce z truskawek, ogórka i likieru Malibu.
     
     Pełnia rozkoszy
     
- Stek z czarnego woła podany z grillowaną papryką, szpinakowym puree na aromatycznym toście z wykwintnym
     masłem lub
     - Kacza pierś w sosie żurawinowo - winnym na modrej kapuście ułożona wraz z puree pomidorowym i blanszowaną
     kapustą pekińską.
     
     Rajskie doznanie
     
Nektarynki glazurowane karmelem cynamonowym z gęstym jogurtem greckim.
     
     Dla wszystkich Par, które dokonają rezerwacji do 13 lutego przygotowaliśmy słodki upominek. Rezerwacje przyjmujemy pod numerem telefonu: 502 664 754.
     

 

.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl