Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Wtorek 21-11-2017, imieniny Janusza, Konrada
 

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

11.11.2017 11.11.2017

Spraw, by te Walentynki były wyjątkowe!

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2012-02-10
Aktualizowany 2012-02-13 13:45
 

Rozsmakuj się ze swoją ukochaną osobą w naszych nowych i unikatowych daniach przygotowanych zgodnie z zasadami kuchni molekularnej!

Firma gastronomiczna Celebra jako pierwsza w Elblągu pragnie otworzyć Państwa podniebienia na wyrafinowany smak i finezję kuchni molekularnej. Przygotowujemy dania zgodnie z filozofią souis- vide, która jest cenioną w świecie kucharzy i profesjonalistów metodą gotowania próżniowego. Swoją popularność zdobyła dzięki łączeniu wiedzy naukowej ze sztuką kulinarną.
     
     Dlaczego kuchnia sous-vide jest wyjątkowa?
     
Kiedy podczas tradycyjnej obróbki w wysokiej temperaturze produkty tracą wodę i zmienia się ich faktura, to podczas gotowania w specjalnym cyrkulatorze składniki próżniowo pakowane nie zostają pozbawione tego, co w nich najlepsze – smaku, witamin i koloru.
     Dania przygotowywane przy pomocy metody sous-vide mają o wiele bardziej delikatny smak, a ich naturalna struktura nie jest uszkodzona. Zachowuje się w nich więcej witamin i mikroelementów niż podczas tradycyjnego gotowania, ponieważ wszystkie naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
     Pragniemy, by kuchnia sous-vide wraz z dotychczasową staropolską kartą dań była wizytówką Celebry. Jesteśmy przekonani, że zadowoli ona wszystkich miłośników kulinarnych doznań, a doświadczenie i pasja szefa kuchni Tomasza Długokenckiego nie pozwoli przejść obojętnie obok dań przygotowanych według filozofii molekularnej.
     
     Na walentynkową rozkoszną ucztę polecamy:
     Gra wstępna
     
Marynowany łosoś w winie przy sałatce z truskawek, ogórka i likieru Malibu.
     
     Pełnia rozkoszy
     
- Stek z czarnego woła podany z grillowaną papryką, szpinakowym puree na aromatycznym toście z wykwintnym
     masłem lub
     - Kacza pierś w sosie żurawinowo - winnym na modrej kapuście ułożona wraz z puree pomidorowym i blanszowaną
     kapustą pekińską.
     
     Rajskie doznanie
     
Nektarynki glazurowane karmelem cynamonowym z gęstym jogurtem greckim.
     
     Dla wszystkich Par, które dokonają rezerwacji do 13 lutego przygotowaliśmy słodki upominek. Rezerwacje przyjmujemy pod numerem telefonu: 502 664 754.
     

 

.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl