UWAGA!

Sukces młodych gastronomików

 Elbląg, Sukces młodych gastronomików

Marek Reklin i Maciej Rudź, uczniowie elbląskiego Zespołu Szkół Gospodarczych, zajęli drużynowo pierwsze miejsce w XIV Wojewódzkim Konkursie o Tytuł Mistrza Szkolnej Patelni, który rozegrano w miniony piątek w Giżycku. Pierwszy wykonał w konkursie roladkę ze szpinakiem, drugi - paluszki drobiowe. Zobacz fotoreportaż .

W konkursie wzięło udział 18 uczniów z dziewięciu szkół o profilu gastronomicznym z województwa warmińsko-mazurskiego (wyłoniono ich w szkolnych eliminacjach).
     Marek Reklin, uczeń czwartej klasy Technikum Gastronomicznego ZSG (kształcący się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego) wykonywał potrawę „Roladka ze szpinakiem w pistacjowej panierce w asyście sosu żurawinowego”. Maciej Rudź, uczeń drugiej klasy Technikum Gastronomicznego ZSG (kształcący się w zawodzie kucharz) przygotował „Paluszki drobiowe z patisonowym koszykiem i sosem śmietanowo-serowym”. Ich opiekunką była nauczycielka Marzena Szczech.
     W klasyfikacji indywidualnej konkursu Marek Reklin zajął drugie miejsce a Maciej Rudź czwarte, natomiast w klasyfikacji drużynowej uczniowie ZSG zajęli pierwsze miejsce. Dlatego w przyszłym roku Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu będzie organizatorem XV Wojewódzkiego Etapu Konkursu o Tytuł Mistrza Szkolnej Patelni. Gratulujemy.
PD

Najnowsze artykuły w dziale Wiadomości

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
Reklama