Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Wtorek 21-11-2017, imieniny Janusza, Konrada
 

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Tu znajdziesz podwójną przyjemność smaku

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2015-01-22
Aktualizowany 2015-01-22 13:00
 
Elbląg, Tu znajdziesz podwójną przyjemność smaku (fot. Michał Pawłowicz)

Pachnie, smakuje i potrafi oczarować  - taka właśnie jest kuchnia, którą swoim gościom oferuje Restauracja Duet. Jej bogate, a przede wszystkim oryginalne menu zaskoczy każdego, komu wydaje się, że to, co bliskie jest nudne.

Restauracja Duet to miejsce, w którym znajdziesz cały bukiet smaków i aromatów. Sięga po to, co najlepsze w dwóch kuchniach - polskiej oraz litewskiej. Stawia na jakość, ale i niebanalne połączenia. Zwłaszcza, że w jej tworzeniu pomagała Ewa Olejniczak, szefowa kuchni sopockiego Sheratonu, osoba, którą szkolił sam mistrz Kurt Scheller.
     
     Powrót do źródeł
     
Kuchnia polska to lata tradycji, bogata przeszłość i mnóstwo inspiracji. Restauracja Duet dowodzi, że rodzime dania nie muszą być tłuste, ciężkostrawne i opatrzone. W menu można zatem znaleźć wyjątkowe carpaccio z kaczki, jest tatar ze śledzia, rosół wołowy albo ryba, która ostatnio hitem wdarła się do restauracyjnych kuchni, czyli karmazyn. W Restauracji Duet znajdziesz ją w sąsiedztwie zielonego groszku, dynii, ziemniaków oraz sosu rakowego. Sa przekąski ciepłe i zimne, dania główne, ale i desery. Kucharze nie zapomnieli również o najmłodszych - specjalnie dla nich przygotowano trzy dania dostosowane do delikatnych podniebień maluchów, smaczne i kolorowe.
     
     Wydobyć to, co najlepsze

     Kuchnia litewska to nie tylko kołduny albo kindziuk. To bogata oferta smaków, które na zawsze zostają w pamięci. Restauracja Duet swoim gościom gotuje potrawy, które niejednego zaskoczą. Można więc tam znaleźć zupę cebulową ze śledziem, kruche, delikatne, a jednocześnie wyraziste tradycyjne wędliny, duszoną jagnięcinę czy galantynę z kurczaka ze śliwkami. Są zeppeliny podawane w różnych wariacjach oraz deser. Palce lizać!

  (fot. Michał Pawłowicz) (fot. Michał Pawłowicz)


     

Restauracja Duet
     ul. Stary Rynek 63-64 
(tuż przy Bramie Targowej)
     
     Godziny otwarcia:

     Od niedzieli do czwartku:
     Od godz. 12 do 22
     
     Od piątku do soboty:
     Od godz. 12 do 24
     
     Nr tel: 533 105 643

     
     
-----------Reklama---------
     

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl