Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Poniedziałek 20-11-2017, imieniny Anatola, Sędzimira
 

UWAGA!

Zamknij Zamknij
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Pogoda nie ma znaczenia Pogoda nie ma znaczenia

W smaku siła!

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2015-01-17
Aktualizowany 2015-01-17 15:00
 
Elbląg, W smaku siła! (fot. Michał Pawłowicz)

 Wydaje Ci się, że kuchnia polska jest nudna, ciężkostrawna i tłusta? A litewska to tylko kindziuki i kołduny? Nic bardziej mylnego! Restauracja Duet, która powstała na elbląskiej starówce, udowadnia jak bogate mogą być smaki, które mamy najbliżej.

 Restauracja Duet to miejsce z fantazją i polotem. To właśnie tutaj rozsmakujesz się w kuchni polskiej oraz litewskiej, poznasz tajemne, wcześniej nieznane aromaty, spróbujesz dań, które na zawsze utkwią ci w pamięci. Tym bardziej, że w procesie tworzenia menu uczestniczyła Ewa Olejniczak. Ta szefowa kuchni w sopockim Sheratonie ma za sobą bogate doświadczenie oraz wiedzę przekazaną przez samego Kurta Schellera.
     
     Ty jesteś jak zdrowie!
     Tradycyjne wędliny litewskie albo znakomity kugiel z kwaśną śmietaną, pierogi z serem, kwaśną śmietaną i boczkiem, ale i aromatyczne zeppeliny, duszona jagnięcina, czy placki ziemniaczano- marchewkowe – Restauracja Duet czuje klimat kuchni naszych sąsiadów i wydobywa z niej to, co najlepsze. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie, każdy zakocha się od pierwszego kęsu.
     
     Nudna, tłusta i ciężka? Niekoniecznie
     Kuchnia polska ponownie zaczyna zdobywać podniebienia, zarówno Polaków, jak i obcokrajowców. Restauracja Duet swoim gościom proponuje dania, które są lekkie oraz ciekawe, a przede wszystkim pokazują, że kuchnia polska do nudnych nie należy. W menu można znaleźć carpaccio z kaczki, policzki wołowe podawane z szalotką, skorzenerą (czyli warzywem, które hitem wdarło się na salony) ziemniakami i sosem winnym, czy krem z buraków. Całość menu to dokładnie przemyślana kompozycja, która zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia.

  (fot. Michał Pawłowicz) (fot. Michał Pawłowicz)

     


     Restauracja Duet
     ul. Stary Rynek 63-64 
(tuż przy Bramie Targowej)
     
     Godziny otwarcia:

     Od poniedziałku do czwartku
     Od godz. 12 do 22
     
     Od piątku do niedzieli:
     Od godz. 12 do 24
     
     Nr tel: 533 105 643
     
     
-----------Reklama---------
     

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl