Piątek 16-11-2018, imieniny Małgorzaty, Gertrudy
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek

W smaku siła!

Dodaj do
zakładek
Wersja
do druku
Podaj
dalej
2015-01-17
Aktualizowany 2015-01-17 15:00
 
Elbląg, W smaku siła! (fot. Michał Pawłowicz)

 Wydaje Ci się, że kuchnia polska jest nudna, ciężkostrawna i tłusta? A litewska to tylko kindziuki i kołduny? Nic bardziej mylnego! Restauracja Duet, która powstała na elbląskiej starówce, udowadnia jak bogate mogą być smaki, które mamy najbliżej.

 Restauracja Duet to miejsce z fantazją i polotem. To właśnie tutaj rozsmakujesz się w kuchni polskiej oraz litewskiej, poznasz tajemne, wcześniej nieznane aromaty, spróbujesz dań, które na zawsze utkwią ci w pamięci. Tym bardziej, że w procesie tworzenia menu uczestniczyła Ewa Olejniczak. Ta szefowa kuchni w sopockim Sheratonie ma za sobą bogate doświadczenie oraz wiedzę przekazaną przez samego Kurta Schellera.
     
     Ty jesteś jak zdrowie!
     Tradycyjne wędliny litewskie albo znakomity kugiel z kwaśną śmietaną, pierogi z serem, kwaśną śmietaną i boczkiem, ale i aromatyczne zeppeliny, duszona jagnięcina, czy placki ziemniaczano- marchewkowe – Restauracja Duet czuje klimat kuchni naszych sąsiadów i wydobywa z niej to, co najlepsze. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie, każdy zakocha się od pierwszego kęsu.
     
     Nudna, tłusta i ciężka? Niekoniecznie
     Kuchnia polska ponownie zaczyna zdobywać podniebienia, zarówno Polaków, jak i obcokrajowców. Restauracja Duet swoim gościom proponuje dania, które są lekkie oraz ciekawe, a przede wszystkim pokazują, że kuchnia polska do nudnych nie należy. W menu można znaleźć carpaccio z kaczki, policzki wołowe podawane z szalotką, skorzenerą (czyli warzywem, które hitem wdarło się na salony) ziemniakami i sosem winnym, czy krem z buraków. Całość menu to dokładnie przemyślana kompozycja, która zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia.

  (fot. Michał Pawłowicz) (fot. Michał Pawłowicz)

     


     Restauracja Duet
     ul. Stary Rynek 63-64 
(tuż przy Bramie Targowej)
     
     Godziny otwarcia:

     Od poniedziałku do czwartku
     Od godz. 12 do 22
     
     Od piątku do niedzieli:
     Od godz. 12 do 24
     
     Nr tel: 533 105 643
     
     
-----------Reklama---------
     
,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl