Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Niedziela 04-12-2016, imieniny Barbary, Jana
 
Rek

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Superksiężyc..... Superksiężyc.....

Wokół HACCP

Jak już informowaliśmy jutro (we wtorek) o godz. 10.00 w Regionalnym Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej odbędzie się „unijne” szkolenie dla przedstawicieli restauracji i punktów gastronomicznych.

Warsztaty dotyczą HACCP, czyli obowiązującym w krajach Unii Europejskiej systemem bezpieczeństwa żywności, który w Polsce wejdzie w życie z dniem akcesji - 1 maja. Dwa pierwsze szkolenia na ten temat odbyły się w styczniu, planowane są także kolejne.
     I tak, spotkanie adresowane do przedstawicieli szpitali, kantyn wojskowych, firm cateringowych oraz organizacji charytatywnych, które prowadzą jadłodajnie, odbędzie się 10 lutego, zaś 17 lutego Centrum zaprasza zaś reprezentantów hurtowni i sklepów spożywczych. Odpłatność za szkolenie wynosi 15 złotych.
     Szczegółowe informacje uzyskać można w siedzibie RCIE, przy ul. Czerwonego Krzyża 2 i pod nr. Tel.: 233 32 22.

AJ
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • jeśli wśród czytelników portEla jest jakikolwiek "przedstawiciel restauracji lub punktu gastronomicznego", to niech nam powie "z czym to się je?"... a autorka może zacznie używać prawidłowej nazwy - Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej @_@
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    rwel(2004-02-03)
  • rwel: Nie ma czegoś takiego jak ,,Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej''. Jest RCIE i jest RCIT. A to że mieszczą się w jednym budynku nie ma nic do rzeczy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Poinformowany(2004-02-03)
  • RWEL ty masz chyba cos z glaca nie tak... wszedzie szukasz dziury w calym. po cholere komentujesz tekst ktory wogle ciebie nie dotyczy? jestes chyba starym zrzedzacym komuchem albo synkiem jakiegos towarzysza ktorym dzis wszystko przeskadza.. a co do szkolenia to bylo super. Pan Stanislaw powinien robic wiecej wykladow na ten temat. pozdrowki
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    ktos z branzy(2004-02-04)
  • rwel ma rację, RCIE i RCIT jest jedną firmą o wspólnej nazwie RCIEiT, jest to jednostka budżetowa i dyrektorem jej jest Pan Stanisław Wojtasiak
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    klara(2004-02-04)
  • ktosiu z branży - spokojnaTwojaGlaca? Nie niepokoi Cię, że sejm wykluczył z HACCP zakłady poniżej 50os. (dla tych obowiązuje dyrektywa 93/43/EEC, którą UE właśnie wymienia na łagodniejszą)? A z drugiej strony - pamiętając nadgorliwość kontroli pod tym kontem ostatniego lata, masz świadomość co będa wyczyniać tego lata? No ale Ty jesteś "ktos", więc wszystko Ci pasi... a szkolenie było super ^_^
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    rwel(2004-02-04)
  • A czy na szkoleniu byl wszechobecny M. Szywala? Qrde, bylbym zdziwiony gdyby nie byl i nie opowiedzial o UE!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Student(2004-02-04)
Reklama