Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Sobota 19-08-2017, imieniny Jana, Bolesława
 
Rek

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Płyta upamiętniająca,że miasto Elbląg było kiedyś miastem wojewódzkim Płyta upamiętniająca,że miasto Elbląg było kiedyś miastem wojewódzkim

Wokół HACCP

Jak już informowaliśmy jutro (we wtorek) o godz. 10.00 w Regionalnym Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej odbędzie się „unijne” szkolenie dla przedstawicieli restauracji i punktów gastronomicznych.

Warsztaty dotyczą HACCP, czyli obowiązującym w krajach Unii Europejskiej systemem bezpieczeństwa żywności, który w Polsce wejdzie w życie z dniem akcesji - 1 maja. Dwa pierwsze szkolenia na ten temat odbyły się w styczniu, planowane są także kolejne.
     I tak, spotkanie adresowane do przedstawicieli szpitali, kantyn wojskowych, firm cateringowych oraz organizacji charytatywnych, które prowadzą jadłodajnie, odbędzie się 10 lutego, zaś 17 lutego Centrum zaprasza zaś reprezentantów hurtowni i sklepów spożywczych. Odpłatność za szkolenie wynosi 15 złotych.
     Szczegółowe informacje uzyskać można w siedzibie RCIE, przy ul. Czerwonego Krzyża 2 i pod nr. Tel.: 233 32 22.

AJ
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • jeśli wśród czytelników portEla jest jakikolwiek "przedstawiciel restauracji lub punktu gastronomicznego", to niech nam powie "z czym to się je?"... a autorka może zacznie używać prawidłowej nazwy - Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej @_@
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    rwel(2004-02-03)
  • rwel: Nie ma czegoś takiego jak ,,Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej''. Jest RCIE i jest RCIT. A to że mieszczą się w jednym budynku nie ma nic do rzeczy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Poinformowany(2004-02-03)
  • RWEL ty masz chyba cos z glaca nie tak... wszedzie szukasz dziury w calym. po cholere komentujesz tekst ktory wogle ciebie nie dotyczy? jestes chyba starym zrzedzacym komuchem albo synkiem jakiegos towarzysza ktorym dzis wszystko przeskadza.. a co do szkolenia to bylo super. Pan Stanislaw powinien robic wiecej wykladow na ten temat. pozdrowki
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    ktos z branzy(2004-02-04)
  • rwel ma rację, RCIE i RCIT jest jedną firmą o wspólnej nazwie RCIEiT, jest to jednostka budżetowa i dyrektorem jej jest Pan Stanisław Wojtasiak
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    klara(2004-02-04)
  • ktosiu z branży - spokojnaTwojaGlaca? Nie niepokoi Cię, że sejm wykluczył z HACCP zakłady poniżej 50os. (dla tych obowiązuje dyrektywa 93/43/EEC, którą UE właśnie wymienia na łagodniejszą)? A z drugiej strony - pamiętając nadgorliwość kontroli pod tym kontem ostatniego lata, masz świadomość co będa wyczyniać tego lata? No ale Ty jesteś "ktos", więc wszystko Ci pasi... a szkolenie było super ^_^
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    rwel(2004-02-04)
  • A czy na szkoleniu byl wszechobecny M. Szywala? Qrde, bylbym zdziwiony gdyby nie byl i nie opowiedzial o UE!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    Student(2004-02-04)
Reklama