Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co
lub kto nas w Elblągu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza,
irytuje, zachwyca, dołuje, oburza, frustruje. Komunikacja, służba zdrowia,
administracja, policja, służby miejskie, telekomunikacja, media, ośrodki
kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekają na Twoją
konstruktywną krytykę, genialne pomysły i niezastąpione rady.
Gwarantujemy, że nikt Cię nie wysłucha, ale będziesz mógł zasnąć w
poczuciu, że nie przepuściłeś okazji żeby spróbować naprawić świat, a
przynajmniej tę jego cząstkę, w której na co dzień mieszkamy.
Pamiętaj jednak, że wchodzisz na HP na własne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj się z
treścią innych wypowiedzi i oceń, czy jesteś wystarczająco twardy/a żeby wytrzymać ewentualne ataki
internetowych frustratów lub nawet rzeczową krytykę.
Zgłoś do moderacji
Czy na pewno chcesz zgłosić do moderacji ten wpis?
Re: Jeżeli lubisz piwo...
Wysłane przez: MikeMechanix
Data: 2017-06-20 22:58
Wąsosz Lulu Sour Marakuja
Lulu Craft Beer: Piwo jasne, lekko kwaśne z dodatkiem soku z marakui. Pasteryzowane, niefiltrowane.
Chmiele: Sybilla Drożdże: Belle Saison Dodatki: Pulpa z owoców marakui, baketerie Lactobacillus Helveticus
W aromacie dosc intensywne ale pachnie cos jakby bardziej agrestem albo mirabelkami niż marakują (moze to wplyw drozdzy i innych "dodatkow"), bardzo owocowy aromat. W smaku srednio kwasne, mogłoby być bardziej. Goryczka minimalna. Na koniec przebija jednak owocowa słodycz. Przy ostatnich upałach bardzo fajnie wchodzi lekko schłodzone
Wąsosz Lulu Sour Czarna Porzeczka
Skład: Woda; Słody: jęczmienne (pilzneński, monachijski), płatki owsiane; Chmiel: Sybilla; Drożdże Belle Saison; Dodatki: pulpa z owoców czarnej porzeczki, bakterie Lactobacillus Helveticus.
W smaku jak i w aromacie mocny sok z czarnej porzeczki, bardzo intensywnie zaakcentowany. Dosyć cierpki posmak ale płatki owsiane wyraźnie go łagodzą. Mniej kwaśne niż Sour Marakuja ale za to goryczka wyraźniejsza i mniej słodyczy na finiszu. Dobrze też wyczuwalne słodowe tło. Jak dla mnie za mało wytrawne jak na "kwasa" ale też dobrze wchodzi lekko schłodzone
Lulu Craft Beer: Piwo jasne, lekko kwaśne z dodatkiem soku z marakui. Pasteryzowane, niefiltrowane.
Chmiele: Sybilla Drożdże: Belle Saison Dodatki: Pulpa z owoców marakui, baketerie Lactobacillus Helveticus
W aromacie dosc intensywne ale pachnie cos jakby bardziej agrestem albo mirabelkami niż marakują (moze to wplyw drozdzy i innych "dodatkow"), bardzo owocowy aromat. W smaku srednio kwasne, mogłoby być bardziej. Goryczka minimalna. Na koniec przebija jednak owocowa słodycz. Przy ostatnich upałach bardzo fajnie wchodzi lekko schłodzone
Wąsosz Lulu Sour Czarna Porzeczka
Skład: Woda; Słody: jęczmienne (pilzneński, monachijski), płatki owsiane; Chmiel: Sybilla; Drożdże Belle Saison; Dodatki: pulpa z owoców czarnej porzeczki, bakterie Lactobacillus Helveticus.
W smaku jak i w aromacie mocny sok z czarnej porzeczki, bardzo intensywnie zaakcentowany. Dosyć cierpki posmak ale płatki owsiane wyraźnie go łagodzą. Mniej kwaśne niż Sour Marakuja ale za to goryczka wyraźniejsza i mniej słodyczy na finiszu. Dobrze też wyczuwalne słodowe tło. Jak dla mnie za mało wytrawne jak na "kwasa" ale też dobrze wchodzi lekko schłodzone