Myślisz, że żywność z Chin jest gorsza jak z polskich upraw??? Tyle, co rolnicy używają chemii na polach to normalnemu zjadaczowi nie mieści się w głowie ! Wiem dokładnie co piszę !
Pewnie, że jest gorsza, tam robią np mleko z melaminą, po którym wiele dzieci tam zmarło i nawet chiński sąd wydał w tej sprawie karę śmierci. Stosuje się tam środki już dawno zakazane w Europie. Wybuchające arbuzy od nadmiaru środków chemicznych. Wystarczy poczytać. Zywnslość stamtąd jest zatruta bakteriami i chemikaliami nie pochodzącymi nawet z środków ochrony roślin, ale np z trujących opakowań czy linii technologicznych do produkcji, ale wg mnie jak ktoś chce to powinien mieć możliwość kupowania chińskiego mleka z melaminą czy mąki z olowiem lub PVC. Wieprzowina plukana jest tam w boraksie, mięso jest w Chinach dezynfekowane wybielaczem z chlorem, a jajka wytwarzają z parafiny. Syntetyczny ryż z ziemniaków i syntetycznej parafiny. Sztuczny gorszek zawierający pirosiarczan sodu jako barwnik zielony również używany w wybielaczach. Smacznego chińskiego żarcia. :)