UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
  • Szlachetny i mądry wyznawco napojów spod znaku H. Co ma do tego wiedza o ważeniu piwa skoro receptory ludzkie rejestrują jakiś dziwny napój przypominający tylko z nazwy piwo? A na szczęście rynek jest nasycony różnymi gatunkami i odmianami piwa, co daje nam możliwość (kiedyś nie do zrealizowania) kosztowania i zachwycania się wieloma odmianami tego napoju z innych browarów a przede wszystkim producentów. To, że jacyś gówniarzy zachwycają się tym piwem nie jest jeszcze oceną jego wartości, bo przegrywa walorami nawet z olsztyńskim. Skoro jednak są tacy, którzy nie posiadają kubeczków smakowych i ich percepcja smaku rozróżnia jedynie wodę od alkoholu nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować elbląskie socjecie gorliwych wyznawców sztuki udupiania każdego interesu, za która się wezmą.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    AborygenMiejscowy(2012-08-05)
  • nic ciekawego patologia
  • Elbląg kojarzy się w Polsce dalej z EB i o to powinien powalczyć Prezydent tego miasta, może się uda !!!!!
  • Aborygent Miejscowy przestań pie. .. .. ć o kubkach smakowych, sam pewnie nie rozróżniasz wszystkich smaków a się wymądrzasz. Tutaj chodziło o pokazanie browaru bo wielu elblążan nie miało zielonego pojęcia jak wygląda produkcja piwa od wewnątrz. Nie ważne kto jest właścicielem browaru i jakie piwo jest tam produkowane bo dzięki tej produkcji nasi mieszkańcy maja pracę i to się liczy. Wielu browar zwiedziło i są zadowoleni a tacy jak Ty jak zwykle niezadowolony.
  • W tym roku postanowiłem się wybrać dni otwarte do naszego browaru. Wypad ten uważam za rewelacyjny, w dodatku przewodnikiem naszej grupy był p. Roman Korzeniowski. Informacje jakie nam przekazał były naprawdę zaskakujące, stawiające nasz browar w bardzo pozytywnym świetle. O wielu rzeczach nie miałem do tej pory pojęcia, a dbałość o środowisko przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Tutaj nic się nie marnuje, nawet poprodukcyjne odpady. Dziękuję i życzę wielu sukcesów :)
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    kierowca bombowca(2012-08-05)
  • kierowca bombowca to pracownik browaru dlatego tak wychwala ich produkcję. Te siki nie maja nic wspolnego z piwem. Przestancie pic to dziadostwo.
  • Wierzy się w coś nie dlatego, że jest to racjonalne, lecz dlatego, że często powtarzane - OW
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    MiejscowyAborygen(2012-08-06)
  • Wszystkich miłośników złotego trunku zapraszam na ocenbrowar. pl Ponad 1600 piw z całego śwata, w tym te mniej znane, regionalne. Stwórzmy razem ranking piw.
  • Ot znawcy. Warzę to piwo od wielu lat i jak widać żółć bydlęcą to niektórzy mają we łbach zamiast mózgów i zbyt dużo spirytusu we krwi, bo nie mają zielonego pojęcia jak się to piwo produkuje
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    magic6969(2012-08-06)
  • To jest naprawdę niesłychane - ci "twórcy " bzdetu maja jeszcze czelność przyznawać się do tego, że tworzą ten napój dla lumpenproletariatu, a ten po wypiciu paru wyje z rozkoszy. Kraina wschodniego prymitywu, gdzie pozamykano wszystkie słodownie (nawiasem mówiąc stoją od wielu lat niezagospodarowane i tak jak wiele nieruchomości np. PKP chylą się ku upadkowi, choć są zabytkami kultury materialnej) będące podstawą produkcji piwa. A - "pod pojęciem piwa rozumie się napój zawierający alkohol i dwutlenek węgla otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu, czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich. Charakter piwa określa najczęściej rodzaj użytego słodu lub słodów, zawartość alkoholu, goryczka chmielowa oraz stężenie ekstraktu, czyli nieprzefermentowanych składników słodu. " Smacznego - piwo z chińskiego grilla. .. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    MiejscowyAborygen(2012-08-07)
  • Co do technologii, którą opisałeś Aborygenie, masz całkowitą rację. Szkoda tylko, że nie orientujesz się, że pomijając produkcję słodu, który swojego czasu również sam robiłem, właśnie w ten sposób u nas się to piwo produkuje. Więc pij sobie te piwa z chińskich grilli, z tym, że na pewno nie nazywają się Specjal
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    magic6969(2012-08-07)
  • Co do technologii, którą opisałeś Aborygenie, masz całkowitą rację. Szkoda tylko, że nie orientujesz się, że pomijając produkcję słodu, który swojego czasu również sam robiłem, właśnie w ten sposób u nas się to piwo produkuje. Więc pij sobie te piwa z chińskich grilli, z tym, że na pewno nie nazywają się Specjal
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    magic6969(2012-08-07)
Reklama