Czwartek 25-04-2019, imieniny Marka, Jarosława
 

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Oni wiedzą, jak dobrze wykorzystać żywność

 
Elbląg, Oni wiedzą, jak dobrze wykorzystać żywność
fot. nadesłana

We wtorek, 26 marca już po raz kolejny odbył się konkurs kulinarny zorganizowany w Zespole Szkół Gospodarczych w Elblągu we współpracy z Bankiem Żywności pod hasłem "Jak dobrze wykorzystać żywność?”. Głównym surowcem, który mieli wykorzystać uczestnicy, było jajo.

W jury konkursu zasiedli: Teresa Bocheńska, prezes Banku Żywności w Elblągu, Maria Dobosz, dyrektor Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu, Aleksandra Damentko i Marta Czapnik, przedstawicielki Federacji Banków Żywności w Polsce, Aleksandra Piankowska-Flizik, przedstawiciel Banku Żywności w Elblągu oraz podopieczne Banku Żywności w Elblągu.
     Uczestnicy zaskoczyli jury swoimi pomysłami i kreatywnością wykorzystując jajo do przygotowania następujących potraw konkursowych:
     - Agata Zyra - Jaja po szkocku
     - Agnieszka Byczyńska- Jajko - misz masz
     - Mateusz Ciosek - Perduty holenderskie w buraczanym towarzystwie
     -Joanna Kempińska - Torcik z kremem tiramisu, musem malinowo - miętowym i delikatnym kremem lemon curd
     -Paweł Dynowiec - Smażone jajka faszerowane
     -Krzysztof Zielke - Wielkanocny pasztet jajeczny
     -Maciej Kisłowski - Naleśniki jajeczne
     -Paulina Antoniewicz - Tarta gryczana ze szpinakiem, botwinką i jajkiem
     -Maciej Zalewski - Mus czekoladowy z maślanym ciastkiem, powidłami śliwkowymi i bezą włoską
     -Karol Pawłowski - Baba wielkanocna w dwóch odsłonach
     -Wiktoria Literska- świąteczny torcik Wiktorii
     -Aleksandra Grigorian - Jaja zapiekane po wiejsku z sosem ćwikłowym
     -Nikola Adamowska- Czekoladowe marzenie
     -Szymon Korzec - Kotleciki z jaj
     Jury nie miało łatwego zadania, by wybrać najlepszą potrawę, a po burzliwych obradach na podium stanęli:
     I miejsce Maciej Zalewski
     II miejsce Paulina Antoniewicz
     III miejsce Nikola Adamowska.
     Dodatkowo wyróżniono: Agnieszkę Byczyńską, Aleksandrę Grigorian i Wiktorię Literską.
     Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy i zapraszamy do udziału w następnej edycji.
organizatorzy, Barbara Bukowska i Marzena Szczech (ZSG) i Bank Żywności
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
  • Dla rzetelności dziennikarskiej może warto podać ile nasz samorząd kosztuje od lat funkcjonowanie miesięcznie Bank Żywności? Nie twierdze, że jest nie potrzebny tylko warto zestawić koszta i zyski. .. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1 1
    Kat_Na_Idiotów(2019-03-29)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Hosting WWW BIZNES
Domena .pl
Podpis elektroniczny zestaw na 1 rok Mini
Czytnik kart kryptograficznych