Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co
lub kto nas w Elblągu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza,
irytuje, zachwyca, dołuje, oburza, frustruje. Komunikacja, służba zdrowia,
administracja, policja, służby miejskie, telekomunikacja, media, ośrodki
kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekają na Twoją
konstruktywną krytykę, genialne pomysły i niezastąpione rady.
Gwarantujemy, że nikt Cię nie wysłucha, ale będziesz mógł zasnąć w
poczuciu, że nie przepuściłeś okazji żeby spróbować naprawić świat, a
przynajmniej tę jego cząstkę, w której na co dzień mieszkamy.
Pamiętaj jednak, że wchodzisz na HP na własne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj się z
treścią innych wypowiedzi i oceń, czy jesteś wystarczająco twardy/a żeby wytrzymać ewentualne ataki
internetowych frustratów lub nawet rzeczową krytykę.
Swiadectwa energetyczne mieszkania, budynku
Wysłane przez: yoe (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 09 June 2023 18:14
cyt. "Od 28 kwietnia 2023 r. weszła w życie nowelizacja ustawa o charakterystyce energetycznej budynków i Prawa budowlanego - właściciele domów oraz mieszkań, w tym także zarządcy budynków, będą musieli przekazać świadectwo energetyczne najemcy lub nabywcy. Nieprzekazanie świadectwa będzie skutkować karą grzywny"
Jak macie namiary kto uprawniony ( znajduje się z centralnym rejestrze Ministerstwa Rozwoju i Technologii ) z Elbląga sporządza takie świadectwa energetyczne to wpisujcie namiary, pewnie się z czasem każdemu przydadzą.
Jak macie namiary kto uprawniony ( znajduje się z centralnym rejestrze Ministerstwa Rozwoju i Technologii ) z Elbląga sporządza takie świadectwa energetyczne to wpisujcie namiary, pewnie się z czasem każdemu przydadzą.
Re: Swiadectwa energetyczne mieszkania, budynku
Wysłane przez: wiki87 (---.205.213.117.nat.ftth.dynamic.t-mobile.pl)
Data: 17 September 2023 17:53
Czy jeśli chcę założyć panele fotowoltaiczne, to muszę mieć także załatwione takie świadectwo energetyczne? Widziałam dziś nowoczesne rozwiązania z zakresu paneli fotowoltaicznych, a konkretnie panel zbudowany z multibusbarowych ogniw PERC ciętych na pół, cokolwiek to znaczy [www.hewalex.pl]. Niestety nie znam się na tym. Dlatego też chciałam Was zapytać, czy to faktycznie są takie nowoczesne rozwiązania w fotowoltaice? Czy polecilibyście mi, by je zakupić?
Re: Swiadectwa energetyczne mieszkania, budynku
Wysłane przez: wiki87 (---.205.207.28.nat.ftth.dynamic.t-mobile.pl)
Data: 16 December 2024 16:56
Jakie macie opinie na temat wynajmu kontenerów do szybkiego sprzątania po remoncie? Czy opłaca się zamawiać kontener z wyprzedzeniem, czy lepiej na ostatnią chwilę? Zamów-Kontener [zamow-kontener.pl] oferuje różne opcje, ale nie wiem, jak najlepiej zaplanować taki wywóz. Napiszcie, proszę, co o tym myslicie.
Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2024-12-16 16:56 przez wiki87.
Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2024-12-16 16:56 przez wiki87.
Szanowny Czytelniku, uprzejmie informujemy, że tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.