Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co
lub kto nas w Elblągu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza,
irytuje, zachwyca, dołuje, oburza, frustruje. Komunikacja, służba zdrowia,
administracja, policja, służby miejskie, telekomunikacja, media, ośrodki
kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekają na Twoją
konstruktywną krytykę, genialne pomysły i niezastąpione rady.
Gwarantujemy, że nikt Cię nie wysłucha, ale będziesz mógł zasnąć w
poczuciu, że nie przepuściłeś okazji żeby spróbować naprawić świat, a
przynajmniej tę jego cząstkę, w której na co dzień mieszkamy.
Pamiętaj jednak, że wchodzisz na HP na własne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj się z
treścią innych wypowiedzi i oceń, czy jesteś wystarczająco twardy/a żeby wytrzymać ewentualne ataki
internetowych frustratów lub nawet rzeczową krytykę.
Zgłoś do moderacji
Czy na pewno chcesz zgłosić do moderacji ten wpis?
Re: Jeżeli lubisz piwo...
Wysłane przez: MikeMechanix
Data: 2016-08-20 02:40
Z okazji meczu Polaków piwko z mocno Polskim akcentem
Lubie takie eksperymenty i wynalazki.
Styl: Polish Fruit Sour Saison
Browar Wąsosz / Humalove Hapan
Zakwaszany przez bakterie fermentacji mlekowej metodą kettle sour polsko-fiński saison z agrestem i brzoskwiniami (20 kg dla dodania symbolicznej słodyczy). Orzeźwiające, owocowe, powstałe w kooperacji z fińskim Humalove.
Słody: pilzneński, monachijski, płatki owsiane
Chmiele: Sybilla
Drożdże: Belle Saison
Bakterie: Lactobacillus helveticus
Dodatki: miksowany agrest (finalnie ok. 450 kg), miksowane brzoskwinie (20 kg)
Ekstrakt początkowy: 10% wag.,
Alkohol: 4,6% obj.
Mocno kwasne, owocowe piwo. W aromacie i smaku dominuje, co zrozumiałe, agrestowa kwasnosc, zlagodzna lekka, brzoskwiniową słodyczą. W tle majaczy słodowość i zbożowe akcenty. Wytrawne, kwaśne, goryczka zerowa do bardzo niskiej Pomimo kwasu, bardzo łagodne, lekkie, pijalne. Etykieta na plus, bardzo kolorowa i "owocowa" właśnie tak mi sie kojarzy owocowe, kwaśne piwo
Wąsosz zaskakuje mnie po raz kolejny, bardzo udane piwo, na pewno do niego wrócę.
Lubie takie eksperymenty i wynalazki.
Styl: Polish Fruit Sour Saison
Browar Wąsosz / Humalove Hapan
Zakwaszany przez bakterie fermentacji mlekowej metodą kettle sour polsko-fiński saison z agrestem i brzoskwiniami (20 kg dla dodania symbolicznej słodyczy). Orzeźwiające, owocowe, powstałe w kooperacji z fińskim Humalove.
Słody: pilzneński, monachijski, płatki owsiane
Chmiele: Sybilla
Drożdże: Belle Saison
Bakterie: Lactobacillus helveticus
Dodatki: miksowany agrest (finalnie ok. 450 kg), miksowane brzoskwinie (20 kg)
Ekstrakt początkowy: 10% wag.,
Alkohol: 4,6% obj.
Mocno kwasne, owocowe piwo. W aromacie i smaku dominuje, co zrozumiałe, agrestowa kwasnosc, zlagodzna lekka, brzoskwiniową słodyczą. W tle majaczy słodowość i zbożowe akcenty. Wytrawne, kwaśne, goryczka zerowa do bardzo niskiej Pomimo kwasu, bardzo łagodne, lekkie, pijalne. Etykieta na plus, bardzo kolorowa i "owocowa" właśnie tak mi sie kojarzy owocowe, kwaśne piwo
Wąsosz zaskakuje mnie po raz kolejny, bardzo udane piwo, na pewno do niego wrócę.