Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co
lub kto nas w Elblągu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza,
irytuje, zachwyca, dołuje, oburza, frustruje. Komunikacja, służba zdrowia,
administracja, policja, służby miejskie, telekomunikacja, media, ośrodki
kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekają na Twoją
konstruktywną krytykę, genialne pomysły i niezastąpione rady.
Gwarantujemy, że nikt Cię nie wysłucha, ale będziesz mógł zasnąć w
poczuciu, że nie przepuściłeś okazji żeby spróbować naprawić świat, a
przynajmniej tę jego cząstkę, w której na co dzień mieszkamy.
Pamiętaj jednak, że wchodzisz na HP na własne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj się z
treścią innych wypowiedzi i oceń, czy jesteś wystarczająco twardy/a żeby wytrzymać ewentualne ataki
internetowych frustratów lub nawet rzeczową krytykę.
Zgłoś do moderacji
Czy na pewno chcesz zgłosić do moderacji ten wpis?
Re: Jeżeli lubisz piwo...
Wysłane przez: MikeMechanix
Data: 2021-03-07 03:00
MikeMechanix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Komes Barley Wine
>
> Ekstrakt: 27% wag.
> Alkohol: 12% obj.
>
> Skład: woda; słody jęczmienne (pale ale, cookie,
> karmelowy, czekoladowy), ekstrakt słodowy
> jęczmienny, słód pszeniczny; chmiele (Amarillo,
> Columbus, Citra, Chinook); drożdże górnej
> fermentacji US-05
>
> U mnie testowane świeże, nie leżakowane - prawie
> że prosto ze sklepu.
>
> Nie da się ukryć, że mocno alkoholowe, czuć
> zarówno w aromacie jak i smaku. Słodkie, troche
> rodzynkowe, karmelowe. Dość gęste, lekko
> goryczkowe, wyczuc mozna tez smak suszonych
> sliwek. Mocno ogrzewa przełyk i zostawia mocny
> akcent alkoholowy na języku.
>
> Bardzo udane piwko od Komesa, zakupie jeszcze
> jeden egzemplarz do leżakowania.
>
> [i1.wp.com]
> ntent/uploads/2017/10/jedlina-159.jpg?fit=1200%2C1
> 797
2,5 roku po leżakowaniu, delikatne, smukłe, nie czuć alkoholu. Za to mamy aromat jak i smak gorzkiej czekolady/kakao wygładzony słodyczą wiśniowego alkoholu (kto kiedyś jadł wiśnie w spirytusie ten zna ten smak). Po czasie na języku zostaje smak lekko gorzkiej czekolady połączony z wiśniowym finiszem. Genialne piwo do leżakowania, postaram sie o kolejne kilka butelek na kilka albo kilkanaście następnych lat.
-------------------------------------------------------
> Komes Barley Wine
>
> Ekstrakt: 27% wag.
> Alkohol: 12% obj.
>
> Skład: woda; słody jęczmienne (pale ale, cookie,
> karmelowy, czekoladowy), ekstrakt słodowy
> jęczmienny, słód pszeniczny; chmiele (Amarillo,
> Columbus, Citra, Chinook); drożdże górnej
> fermentacji US-05
>
> U mnie testowane świeże, nie leżakowane - prawie
> że prosto ze sklepu.
>
> Nie da się ukryć, że mocno alkoholowe, czuć
> zarówno w aromacie jak i smaku. Słodkie, troche
> rodzynkowe, karmelowe. Dość gęste, lekko
> goryczkowe, wyczuc mozna tez smak suszonych
> sliwek. Mocno ogrzewa przełyk i zostawia mocny
> akcent alkoholowy na języku.
>
> Bardzo udane piwko od Komesa, zakupie jeszcze
> jeden egzemplarz do leżakowania.
>
> [i1.wp.com]
> ntent/uploads/2017/10/jedlina-159.jpg?fit=1200%2C1
> 797
2,5 roku po leżakowaniu, delikatne, smukłe, nie czuć alkoholu. Za to mamy aromat jak i smak gorzkiej czekolady/kakao wygładzony słodyczą wiśniowego alkoholu (kto kiedyś jadł wiśnie w spirytusie ten zna ten smak). Po czasie na języku zostaje smak lekko gorzkiej czekolady połączony z wiśniowym finiszem. Genialne piwo do leżakowania, postaram sie o kolejne kilka butelek na kilka albo kilkanaście następnych lat.