Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co lub kto nas w Elbl±gu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza, irytuje, zachwyca, do³uje, oburza, frustruje. Komunikacja, s³u¿ba zdrowia, administracja, policja, s³u¿by miejskie, telekomunikacja, media, o¶rodki kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekaj± na Twoj± konstruktywn± krytykê, genialne pomys³y i niezast±pione rady. Gwarantujemy, ¿e nikt Ciê nie wys³ucha, ale bêdziesz móg³ zasn±æ w poczuciu, ¿e nie przepu¶ci³e¶ okazji ¿eby spróbowaæ naprawiæ ¶wiat, a przynajmniej tê jego cz±stkê, w której na co dzieñ mieszkamy. Pamiêtaj jednak, ¿e wchodzisz na HP na w³asne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj siê z tre¶ci± innych wypowiedzi i oceñ, czy jeste¶ wystarczaj±co twardy/a ¿eby wytrzymaæ ewentualne ataki internetowych frustratów lub nawet rzeczow± krytykê.
Id¼ do w±tku: <---->
Akcja:  Lista w±tkówNowy w±tekSzukajZaloguj
Darmowy i legalny zamiennik Microsoft Office
Wys³ane przez: Miszkurka2000 (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 15 grudnia 2020 19:50

[www.freeoffice.com]

W pe³ni funkcjonalny, ³atwy w obs³udze, zgodny i bezp³atny do u¿ytku prywatnego i s³u¿bowego.

Re: Darmowy i legalny zamiennik Microsoft Office
Wys³ane przez: MikeMechanix (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16 grudnia 2020 01:41

Od dawna juz jest: [www.openoffice.org]

Wys³ane przez: yoe (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 16 grudnia 2020 14:06

Przerabia³em to ju¿ dla potrzeb komercyjnych i uwa¿am ¿e je¶li tworzysz arkusze tylko dla swoich potrzeb to faktycznie wydaje siê byæ to jakie¶ rozwi±zanie ale je¶li wymieniasz sie tego typu plikami z kontrahentami to zaczyna siê problem gdy¿ te "zamienniki" nie s± w 100% kompatybilne z Microsoft Office a wiêkszo¶æ firm ( nawet jednoosobowych ) bazuje na Microsofcie wiêc si³± rzeczy jeste¶ zmuszony do tradycyjnego office.

Wys³ane przez: Miszkurka2000 (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 16 grudnia 2020 20:19

Czasem faktycznie tak mo¿e siê zdarzyæ. Jednak warto siê zapoznaæ z czym¶ innym ni¿ p³atny MS Office szczególnie w tym czasie. Istotne jest moim zdaniem tak¿e to ile na dysku zajmuje program po instalacji czy to w ustawieniu domy¶lnym, czy te¿ wybranym przez u¿ytkownika. Oczywi¶cie, ¿e dyski s± teraz ogromne ale ja nie lubiê gdy u¿ywam tylko edytora tekstu, a na dysku mam mieæ zajête pól giga. U mnie sam TextMaker zajmuje 16 mega, uruchamia siê b³yskawicznie i bezproblemowo obs³uguje ró¿ne wersje Worda w obie strony. Takie programy bardzo lubiê.

Wys³ane przez: yoe (---.elblag.vectranet.pl)
Data: 16 grudnia 2020 21:55

Miszkurka2000 Napisa³(a):
-------------------------------------------------------
> Czasem faktycznie tak mo¿e siê zdarzyæ. Jednak
> warto siê zapoznaæ z czym¶ innym ni¿ p³atny MS
> Office szczególnie w tym czasie. Istotne jest moim
> zdaniem tak¿e to ile na dysku zajmuje program po
> instalacji czy to w ustawieniu domy¶lnym, czy te¿
> wybranym przez u¿ytkownika. Oczywi¶cie, ¿e dyski
> s± teraz ogromne ale ja nie lubiê gdy u¿ywam tylko
> edytora tekstu, a na dysku mam mieæ zajête pól
> giga. U mnie sam TextMaker zajmuje 16 mega,
> uruchamia siê b³yskawicznie i bezproblemowo
> obs³uguje ró¿ne wersje Worda w obie strony. Takie
> programy bardzo lubiê.

Np. Portable Microsoft Office - sporo zaoszczêdzisz miejsca

Wys³ane przez: HansHans (---.dip0.t-ipconnect.de)
Data: 21 grudnia 2020 20:54

Ja u¿ywam Libre Office

Szanowny Czytelniku, uprzejmie informujemy, ¿e tylko zarejestrowane osoby mog± pisaæ na tym forum.
This forum powered by Phorum.