Czwartek 22-11-2018, imieniny Cecylii, Marka
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Budowa hali na Modrzewinie Budowa hali na Modrzewinie

Choinkowy zawrót głowy

 
Elbląg, Choinkowy zawrót głowy (fot. Anna Dembińska)
Rek

Na trawnikach, skwerach i parkingach w Elblągu rozstawili się już sprzedawcy choinek. W tym roku ceny wahają się od 40 do nawet 180 zł za drzewko.

Znaleźć idealną choinkę nie jest łatwo. Mała czy duża? Rozłożysta czy skromniejsza? Prawdziwa czy sztuczna? Dylemat spory, tym bardziej że ceny choinek są naprawdę zróżnicowane. Spośród żywych choinek możemy wybrać np. jodłę kaukaską, świerk srebrzysty lub pospolity. Ceny? Od 40 do 180 zł, w zależności od wysokości: od 50 cm do nawet 3,5 metra.
     Sztuczne choinki mierzą np. od 1,60 m do 2,20 m, kosztują od 90 zł do 150 zł.
     Obie odmiany – i sztuczna i żywa mają swoich zwolenników. – Jak jest prawdziwa choinka, to są prawdziwe święta – mówi jeden ze sprzedawców choinek.
     - Żywa choinka przepięknie pachnie. Od dziecka w domu miałam zawsze żywą i teraz tę tradycję kontynuujemy – mówi pani Wioleta, mama dwójki synów, którą spotkaliśmy w jednym z punktów sprzedaży choinek.
– Sztuczna choinka jest lepsza, bo nie trzeba jej tak szybko wyrzucać – przekonuje z kolei pan Marek. - Teraz jest ciepło, więc prawdziwe szybciej uschną, a sztuczna może postać nawet i do marca.
     
Karolina Król
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
  • Panu Markowi gratuluje pomyslu. .. choinke do marca trzyma. .. w sumie na wielkanoc jak znalazl, zmienic ozdoby na jajka i zajaczki i juz.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3 0
    Xyzet(2016-12-15)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Kuchnia nowoczesna II
Kuchnia klasyczna
Kuchnia nowoczesna
Kuchnia inna niż inne