Czwartek 19-07-2018, imieniny Wincentego, Marcina
 
Reklama w Elblągu
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Sielanka nad Drużnem Sielanka nad Drużnem

Karol Wisowaty kulinarnym talentem Roberta Sowy

 
Elbląg, Karol Wisowaty kulinarnym talentem Roberta Sowy fot. nadesłana
Rek

Karol Wisowaty uczeń klasy III technikum żywienia w ZSG w Elblągu zakwalifikował się do Ogólnopolskiego prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent 2018”. Konkurs ten odbył się 22 marca podczas Najważniejszych targów EuroGastro 2018 w Warszawie. Jego zadaniem jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród uczniów.

Karol przygotował comber jagnięcy na postumencie gratin z batatów i sera w towarzystwie musu z salsefii, chrupiacych boczniaków, szalotki z sosem demi glace, oliwy pietruszkowej z chipsem chlebowo-serowym. Konkurs był nie lada wyzwaniem. Należało przygotować osiem porcji w zaledwie 40 minut.
     Konkurs prowadził gospodarz Robert Sowa oraz Krzysztof Ibisz. I chociaż było słychać zachwyt jury składającego się ze znanych aktorów i prezenterów oraz wybitnych szefów kuchni nad idealnym stopniem wysmażenia mięsa Karolowi nie udało się zająć miejsca na podium. Przed nim jeszcze wiele wyzwań i sukcesów. To dopiero początek kariery. Trzymamy kciuki

Katarzyna Gliniecka, Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • Wspaniały chłopak! Niezwykła osobowość, niczym rzemieślnik, artysta. Nieustannie komponuje nowe potrawy. Jego poczucie smaku, zmysłowość i delikatna ekstrawagancja w kuchnii pozwala mu zrobić mi pyszne danie ze składników z mojej pustej lodówki. Pozdrawiam gorąco i życzę dalszych sukcesów!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2 0
    Dawid(2018-03-23)
  • Brawo Karol, rozwijaj się dalej i szlifuj swój talent, a na pewno daleko.zajdziesz. GRATULUJĘ !
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3 0
    w-ca(2018-03-23)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Polar z haftem
Naszywki
Ręcznik z haftem
POLO z HAFTEM