Środa 18-07-2018, imieniny Szymona, Kamila
 
Reklama w Elblągu
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Sport

Gospodarka

Na osiedlu

Społeczeństwo

Na uczelniach

Kultura

Zbrodnia i kara

Dawny Elbląg

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Prasówka

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Wieża widokowa Wieża widokowa

Kulinarna awangarda w ZSG

Elbląg, Kulinarna awangarda w ZSG Ratatouille ze zmrozoną oliwą i bazylią.

W poniedziałek (21 listopada) Zespół Szkół Gospodarczych zaprasza na otwarty dla sympatyków doskonałej kuchni pokaz z cyklu „Kulinarna Awangarda – Kuchnia Molekularna” w wykonaniu Łukasza Konika, członka Fundacji Kapituły Szefów Kuchni. Pokaz odbędzie się w Zespole Szkół Gospodarczych przy ul. Królewieckiej 128 w Elblągu o godzinie 13.30.

– Wizyta Łukasza Konika związana jest z udziałem naszej szkoły w ogólnopolskich warsztatach i konkursie adresowanym do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych „Dzień z Podravką” – informuje dyrektor ZSG Maria Dobosz. – Naszym celem jest otwarcie się na nowe technologie i trendy w gastronomii oraz ciągłe podnoszenie atrakcyjności i jakości kształcenia zawodowego. O godz. 9 w auli szkolnej rozpoczną się warsztaty „Kulinarna Awangarda”, podczas których będzie można poznać nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach z zastosowaniem kuchni molekularnej. Poprowadzi je Łukasz Konik. Na godz. 13.30 zaplanowaliśmy otwarty pokaz, na który zapraszamy wszystkich zainteresowanych elblążan.

 

Łukasz Konik, absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, pracuje w jednym z czterogwiazdkowych hoteli pod Wrocławiem. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN oraz Centrum Nauki Kopernik. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenie Hotelarstwa i Gastronomii. W 2009 r. do swego grona przyjęła go elitarna Fundacja Klubu Szefów Kuchni (zrzesza 22 najlepszych szefów kuchni, są wśród nich m.in. Karol Okrasa, Kurt Scheller i Robert Sowa).
     Łukasz Konik specjalizuje się w kuchni francuskiej, a jego wielką pasją jest kuchnia molekularna. Realizuje pokazy z cyklu „Kulinarna Awangarda” popularyzujące tę kuchnię. Na swoich pokazach przybliża widzom tajniki przygotowywania produktów w ciekłym azocie oraz smażenia w wodzie. Jego autorskie przepisy promujące nowe trendy kulinarne bardzo często goszczą na łamach dodatku do „Gazety Wyborczej” „Palce lizać”.

Urszula Samel, ZSG
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
  • A ja mam pytanie. Kiedy gastronomik rano przestanie tonąć w tumanach dymu z papierosów jego co niektórych uczniów ? Nie sposób nie potknąć się o nich rano, idąc chodnikami przy Królewieckiej. Przy garach też palą drodzy "PEDAGODZY"?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    (2011-11-19)
  • yyyyy a w jakiej średniej szkole nie palą ??
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0 0
    ooo(2011-11-22)
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

Konto poczty elektronicznej
Domena funkcyjna .com.pl
Podpis elektroniczny zestaw na 1 rok
Czytnik kart kryptograficznych