Sobota 18-08-2018, imieniny Heleny, Ilony
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Tarta na święta

Przedświąteczny konkurs kulinarny organizuje dzisiaj w Elblągu Towarzystwo Współpracy Polsko-Francuskiej i Stowarzyszenie Elbląg-L'Oise . Rzecz dotyczy francuskiej tarty, czyli cienkiego placka z najróżniejszymi dodatkami.

W elbląskim hotelu Młyn o godz. 17 do pieczenia tarty ma się stawić sześcioro chętnych, którzy sobie znanymi sposobami i według sobie znanych przepisów upieką francuską tartę. Uczestników konkursu ocenią prawdziwi francuscy kucharze i kandydaci na kucharzy - dwoje nauczycieli ze szkoły gastronomicznej z francuskiego Compiegne oraz dziewięcioro
     uczniów.
     Francuzi, dzięki wieloletniej współpracy Elbląga i Compiegne, co roku przyjeżdżają do Polski na kilkanaście dni praktyki. Tym razem uczyli się na Helu, a teraz na kilka dni przyjechali do Elbląga.
     Ten kulinarny, polsko-francuski konkurs odbywa się już po raz drugi. Osoba, która upiecze najsmaczniejszą tartę, otrzyma pamiątkowy puchar.
     

R
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

karma p. falista
Królik minaturka
Fretka
Agama brodata